"MISLIM ISTO ŠTO I BAJDEN!" Kristofer Hil o pogibiji Prigožina: Nemam mnogo šta da dodam!

Autor:

Svet

24.08.2023

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je teško predvideti tačan razvoj situacije, ambasador je naglasio da je očigledno da je ukrajinski narod spreman za borbu i da je svet ujedinjen u nameri da im pomogne.

"MISLIM ISTO ŠTO I BAJDEN!" Kristofer Hil o pogibiji Prigožina: Nemam mnogo šta da dodam!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/AP

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kristofer Hil, dao je izjavu u kojoj je komentarisao navode o smrti vođe ruske paravojne grupe "Vagner", Jevgenija Prigožina, u avionskoj nesreći. Hil je istakao da nije iznenađen ovim vestima, upućujući na reči predsednika SAD, Džozefa Bajdena, koji je takođe izrazio sličan stav.

- Kao što je predsednik Bajden kazao, nisam iznenađen. Nemam mnogo šta da dodam - rekao je Hil tokom događaja povodom obeležavanja 32. godišnjice ukrajinske nezavisnosti u Beogradu.

Ambasador Hil je naglasio važnost svesti o ruskoj brutalnosti i podrške Ukrajini. On je izrazio uverenje da je sada ključni trenutak za svet da stane uz Ukrajinu i da joj pruži podršku. Hil je ocenio da je ovo vreme kada je ukrajinskom narodu najpotrebnija podrška sveta.

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

 

Hil je takođe izneo svoje razmišljanje o budućim potezima sukobljenih strana u Ukrajini. Iako je teško predvideti tačan razvoj situacije, ambasador je naglasio da je očigledno da je ukrajinski narod spreman za borbu i da je svet ujedinjen u nameri da im pomogne.

U vezi sa saradnjom između SAD, Evrope i Srbije, Hil je izneo pozitivan komentar. Prema njegovim rečima, nikada ranije nije video SAD i Evropu tako bliske, a dodao je da se i odnosi između Srbije i SAD zbog ovakvih dešavanja popravljaju, uz približavanje između Srbije i Ukrajine.

Ova izjava ambasadora Kristofera Hila dodatno ukazuje na značaj i ozbiljnost trenutne situacije u Ukrajini, kao i na svest o potrebi međunarodne solidarnosti i podrške u ovoj kriznoj situaciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Andjela

24.08.2023 20:11

Svi nacisti isto misle.