IZRAEL OSTAJE BEZ PRIJATELJA U KOMŠILUKU: Još jedna zemlja okrenula je leđa "čišćenju" u Gazi

Autor:

Svet

11.05.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova je jedna od nekoliko arapskih država koje imaju zvanične diplomatske odnose sa Izraelom koji su održani i tokom rata u Pojasu Gaze, iako izgleda da su sada ti odnosi narušeni

IZRAEL OSTAJE BEZ PRIJATELJA U KOMŠILUKU: Još jedna zemlja okrenula je leđa "čišćenju" u Gazi

Foto: Tanjug/AP Photo/Omar Sanadik

Ministar inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeik Abdulah bin Zajed al Nahjan izjavio je danas da Abu Dabi odbija da bude, kako je naveo, "uvučen u bilo koji plan" koji ima za cilj da obezbedi pokriće za izraelsko prisustvo u Pojasu Gaze.

Al Nahjan je na platformi X kritikovao izjavu izraelskog premijera Benjamina Netanijahua koji je rekao da bi UAE mogli da učestvuju u pomaganju budućoj vladi u Gazi nakon rata.

Al Nahjan je osudio tu Netanijahuovu izjavu, navodeći da su UAE spremni da podrže palestinsku vladu koja je ispunila nade i težnje palestinskog naroda, što uključuje, kako je istakao, stvaranje nezavisne države.

Netanijahu je rekao ove sedmice da bi UAE, Saudijska Arabija i druge zemlje mogle da pomognu civilnoj vladi u Pojasu Gaze nakon rata.

UAE su jedna od nekoliko arapskih država koje imaju zvanične diplomatske odnose sa Izraelom koji su održani i tokom rata u Pojasu Gaze, iako izgleda da su sada ti odnosi narušeni, prenosi Rojters.

Izvori su rekli za britansku agenciju da je odnos Netanijahua sa UAE narušen zbog izraelske ofanzive u Pojasu Gaze i da zvaničnici Emirata sada retko razgovaraju sa izraelskim premijerom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading