HAMAS OBJAVIO SNIMAK AMERIKANCA IZRAELSKOG POREKLA KOGA DRŽE KAO TAOCA! Odmah usledila reakcija Izraela: Hitan poziv na akciju!

Autor:

Svet

25.04.2024

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kratak snimak bez datuma pokazuje da 23-godišnjaku nedostaje potkolenica

HAMAS OBJAVIO SNIMAK AMERIKANCA IZRAELSKOG POREKLA KOGA DRŽE KAO TAOCA! Odmah usledila reakcija Izraela: Hitan poziv na akciju!

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit, shutterstock

Palestinski militantni pokret Hamas objavio je danas video snimak na kojem se vidi Herš Goldberg-Polin, Amerikanac izraelskog porekla koji je zarobljen tokom Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra i odveden u Gazu.

Kratak snimak bez datuma pokazuje da 23-godišnjaku nedostaje potkolenica, ali da inače deluje zdravo. 

U video porucio on je rekao da je zadobio ozbiljne povrede tokom napada 7. oktobra nakon što je pokušao da svoje telo koristi kao štit da zaštiti sebe i druge uplašene civile, prenosi Rojters.

Njegova majka Rejčel Goldberg-Polin vodi kampanju za oslobađanje svog sina, koji je otet na muzičkom festivalu Nova i jedan je od 133 izraelska taoca koji su još u zarobljeništvu nakon što je više od 100 oslobođeno prošle godine.

Njegovi roditelji su nakon objavljivanja snimka pozvali lidere uključene u pregovore o prekidu vatre da postignu dogovor.

- Laknulo nam je što vidimo Herša živog, ali smo takođe zabrinuti za njegovo zdravlje i dobrobit, kao i za zdravlje svih drugih talaca i svih onih koji pate u ovom regionu - rekao je njegov otac Džonatan Polin u video poruci.

Hamas je zarobio oko 250 Izraelaca i stranaca tokom napada na Izrael 7. oktobra.

Izrael: Hitan poziv na akciju

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari, poručio je danas, komentarišući snimak izraelsko-američkog taoca Herša Goldberg-Polina koji je objavila militantna grupa Hamas, je da je to hitan poziv na akciju i dodao da izraelska vojska neće ostaviti kamen na kamenu u naporima da pronađe taoce“.

- Hamas je upravo objavio snimak 23-godišnjeg Herša Goldberga-Polina, američko-izraelskog mladića, koji je sa prijateljima slavio na Nova Music Festivalu, kada ga je Hamas nasilno i brutalno napao i kidnapovao 7. oktobra. Hamas drži Herša u Gazi više od 200 dana. Hamas i dalje drži 133 taoca u Gazi više od 200 dana, u nehumanim uslovima - istakao je Hagaru u video poruci, prenosi Tajms of Izrael.

On je poručio da će IDF nastaviti da goni Hamas svuda u Gazi, sve dok taoci ne budu oslobođeni. 

- Ovo je hitan poziv na akciju. Nećemo ostaviti kamen na kamenu u naporima da pronađemo naše taoce. Ovaj snimak psihološkog terorizma nije samo podsetnik na ono što je Hamas uradio 7. oktobra, već i na to koliko je ova teroristička grupa bolesna, terorišući taoce i njihove porodice - rekao je portparol IDF-a.

Heršovim roditeljima Rejčel i Džon Goldberg Polin poručio je da stoji uz ih i da će vojska učiniti sve da vrati taoce kućama.

"Vaša snaga nastavlja da nas inspiriše dok ispunjavamo ovu kritičnu misiju", zaključio je on.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading