MUP UPUTIO HITAN APEL! Važna poruka svim vozačima - ovo može da vam spasi život! (VIDEO)

Autor:

Vesti

04.05.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vazne informacije za sve vozače.

MUP UPUTIO HITAN APEL! Važna poruka svim vozačima - ovo može da vam spasi život! (VIDEO)

Foto: mupsrbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije apeluje na vozače da tokom prazničnih dana budu oprezni za volanom.

To podrazumeva da se ne konzumira alkohol uoči vožnje, da se drži odstojanje koje je bezbedno, poštuje ograničenje brzine, kao i pešaci, da se vezuje sigurnosni pojas i poštuje zabrana preticanja.

 

 

Podsetimo, upotreba alkohola jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih udesa. Alkotest je postao obavezan u saobraćajnim kontrolama, a podležu mu i suvozači, biciklisti i pešaci.

Ako se utvrdi da je suvozač u alkoholisanom stanju, vozač će biti kažnjen sa 5.000 dinara. Osobu pod dejstvom alkohola, potrebno je smestiti na zadnje sedište.

Zakonodavac smatra da osoba pod dejstvom alkohola teško može da vlada svojim postupcima, pa ako se nalazi na prednjem sedištu, postoji opasnost da ometa vozača.

I biciklisti se tretiraju kao vozači automobila, pa takođe ne bi smeli da imaju više od 0,3 miligrama alkohola po mililitru krvi.

Zbog alkoholisanosti, mogu da budu kažnjeni i pešaci. Ako ponašanjem ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, a odbiju alkotestiranje, kazne su od 15.000 do 30.000 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading