PROGLAŠENO VANREDNO STANJE U MOSKVI: Policiji i vojsci data široka ovlašćenja, omogućena HAPŠENJA, prisluškivanje...

Autor:

Svet

24.06.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti u Moskvi i okolini saopštile su da su proglasile vanredno stanje protiv terorizma zbog oružane pobune Jevgenija Prigožina.

PROGLAŠENO VANREDNO STANJE U MOSKVI: Policiji i vojsci data široka ovlašćenja, omogućena HAPŠENJA, prisluškivanje...

Foto: Profimedia

„Da bi se sprečili mogući teroristički napadi u gradu i moskovskoj oblasti, uspostavljen je režim protivterorističkih operacija“, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije.

U Moskvi je pojačana bezbednost. Ovu vrstu vanrednog stanja proglasila je i oblast Voronjež na jugozapadu Rusije, koja se graniči sa Ukrajinom.

Vanredno stanje protiv terorizma omogućava ruskim vlastima da pojačaju kontrolu i olakšaju hapšenje. Telefonski pozivi se takođe mogu prisluškivati.

Zakazano je i hitno vanredno obraćanje predsednika Rusija Vladimira Putina.

Na području Moskovske oblasti protekle noći su pojačane mere bezbednosti, a situaciju prate agencije za sprovođenje zakona i Federalna služba bezbednosti (FSB), izjavio je guverner te oblasti Andrej Vorobjov.

"Moguće su dodatne provere na putevima u južnom pravcu, s tim u vezi, molim vas da se uzdržite od putovanja ličnim prevozom na jugu Moskovske oblasti, pre svega za granice regiona", napisao je Vorobjov na svom Telegram kanalu.

Prema poslednjim informacijama, konvoj paravojne vojske Vagner krenuo je iz Rostova za Voronjež. Nezvanično, Vagnerovci su zauzeli i ključne vojne tačke u ovom gradu.

Vojnom konvoju bi trebalo samo oko 6 sati do Moskve.

Prigožin je upozorio da ga niko ne ometa: „Uništićemo sve što nam se nađe na putu“, rekao je on.

Prigožin je nazvao generale Vladimira Putina "zlom koje se mora zaustaviti" i najavio da kreće u "marš za pravdu" ka Moskvi, nakon što je, kako kaže, Rusija bombardovala baze njegove vojske. On je najavio osvetu, a Moskva se nakon ovih reči Prigožina oglasila i obećala da će suzbiti svaku "oružanu pobunu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading