NEZAMISLIVO VRŠNJAČKO NASILJE U ŠKOLI: Adrijana brutalno pretukla grupa devojčica, mališan ostao bez slezine

Autor:

Svet

11.05.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak se nakon napada požalio na jake bolove, pa je pozvana Hitna pomoć.

NEZAMISLIVO VRŠNJAČKO NASILJE U ŠKOLI: Adrijana brutalno pretukla grupa devojčica, mališan ostao bez slezine

Foto: shutterstock

Desetogodišnji dečak Adrijan ostao je bez slezine kada su ga devojčice brutalno isprebijale u školi u Kemečeu u Mađarskoj.

Jezivi napad dogodio se u sredu, dok su deca bila u dvorištu, pod nadzorom učitelja, ali se sve toliko brzo odigralo da nastavnici u prvi mah nisu ni videli da je Adrijan na zemlji.

Adrijana su napale drugarice iz razrede i neke devojčice koje su dve godine starije, a šta je bio motiv i dalje nije poznato.

Dečak je napadnut sa leđa i krvnički išutiran.

- Prema njegovim rečima, nije ni mogao da se odbrani, jer ga je četvoro njih napalo. Pao je na zemlju i zatvorio oči. Jedan drugar je pritrčao da mu pomogne i on ga je podigao i otišli su sve da prijave nastavnicima - priča Adrijanov otac Zoltan.

On kaže da verovatno postoji razlog zašto su ga napale devojčice iz njegovog razreda, ali i starije devojiče, ipak, za sada ne zna tačan motiv.

Zoltanu je nekoliko ljudi reklo da je dečja igra otišla predaleko, ali on ne želi da veruje da tako nešto može da se dogodi.

Prema njegovim rečima, deca su se poznavala godinama, a među njima nije bilo nesuglasica.

Dečak se nakon napada požalio na jake bolove, pa je pozvana Hitna pomoć.

- Samo pola sata ranije nastavnica je poslala fotografiju mog sina i jednog njegovog drugara govoreći kako se super igraju, a onda mi je zazvonio telefon i rekli su mi da je Adrijan pretučen. Ne moram ni da pričam kako sam se osetio. Kada smo stigli on nije imao vidljive znakove povreda, pa nismo ni pomislili da može da bude ozbiljno. Rentgen pluća je bio dobar, ali je ultrazvuk stomaka pokazao da ima slobodne tečnosti - rekao je Zoltan.

Hirurzi su napravili mali rez da uđu sondom i pronađu odakle krvari, ispostavilo se da je Adrijanu pukla slezina.

- Zbog unutrašnjeg krvarenja hitno je operisan i slezina mu je uklonjena - kaže Zoltan.

Adrijan je danas prebačen sa intenzivne na dečije odeljenje, ali prema rečima oca, i dalje trpi nesnosne bolove.

Zoltan  kaže da su identifikovani svi napadači na njegovog sina, ali da sa njima još niko nije razgovarao.

- Oni su otišli sutradan na nastavu, ali ja Adrijanovu sestru neću više pustiti da uđe u tu školu. Od sledeće godine je prebacujem u drugu. Mislim da je tim devojčicama potrebno savetovanje... Očekujem da nadležni reaguju. Ja poznajem porodice tih devojčica, juče su me zvali da mi se izvinjavaju i da mi požele da se Adrijan što pre oporavi - priča otac isprebijanog dečaka.

Prema rečima direktorke škole, Anite Papšak, incident se dogodio dok su se deca igrala u školskom dvorištu, pod nadzorom nastavnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading