MOSKVA U STRAHU OD VAGNERA: Opšta panika - blokirane glavne saobraćajnice, oglasio se guverner Vorobjov

Autor:

Svet

24.06.2023

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Moskovske oblasti protekle noći su pojačane mere bezbednosti, a situaciju prate agencije za sprovođenje zakona i Federalna služba bezbednosti (FSB), izjavio je guverner te oblasti Andrej Vorobjov.

MOSKVA U STRAHU OD VAGNERA: Opšta panika - blokirane glavne saobraćajnice, oglasio se guverner Vorobjov

Foto: Tanjug/AP

"Moguće su dodatne provere na putevima u južnom pravcu, s tim u vezi, molim vas da se uzdržite od putovanja ličnim prevozom na jugu Moskovske oblasti, pre svega za granice regiona", napisao je Vorobjov na svom Telegram kanalu.

Oglasio se i načelnik okružne administracije u Aksajskom okrugu Rostovske oblasti Konstantin Domorovski, koji je saopštio da su svi javni događaji otkazani.

"U vezi sa trenutnom situacijom i brojnim zatvaranjima puteva, molim vas da ne izlazite van naselja u kojima živite, osim ako to nije neophodno", rekao je on.

Blokada saobraćaja na autoputu M-4, na granici Lipecke i Voronješke oblasti, izazvala je zastoj u saobraćaju i kolonu koja se sa tri kilometra smanjila na jedan, izjavio je guverner Lipecke oblasti Igor Artamonov.

U petak uveče, Centar za odnose s javnošću FSB izvestio je da su sve informacije koje su objavljene u ime osnivača ruske paravojne grupe "Vagner", Jevgenija Prigožina, "informativna provokacija".

Mediji su prethodno preneli da Prigožin objavio da je Ministarstvo odbrane Rusije izvršilo napade na pozadinske jedinice "Vagnera".

FSB je pozvala borce "Vagnera" da ne prave "nepopravljive" greške, da obustave bilo kakve nasilne akcije protiv ruskog naroda, da ne izvršavaju Prigožinova "zločinačka i izdajnička" naređenja i da preduzmu mere da ga privedu.

Sličnom porukom se oglasio i general Sergej Surovikin koji je pozvao je komandante i borce "Vagnera" da se povinuju volji predsednika Purtina i mirno reše pitanje.

Protiv Prigožina pokrenut je krivični postupak zbog optužbi za organizovanje oružane pobune nakon što je objavio tvrdnje da je rusko ministarstvo odbrane vršilo vazdušne udare po jedinicama Vagnera i pozivao svoje pristalice da se pobune protiv ruske vlade.

Ministarstvo odbrane je opovrglo tvrdnje o vazdušnim napadima na jedinice Vagnera, izjavio je portparol Kremlja je naveo da je predsednik Vladimir Putin obavešten o situaciji u vezi sa Prigožinom i dodao da se preduzimaju sve neophodne mere.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading