SKANDAL TRESE HRVATSKU VLADU Ministar privrede optužen da je reketirao medije, Plenković ga odmah smenio pa dobio BRUTALAN ODGOVOR: "Ko drugačije kaže, LAŽE"

Autor:

Svet

12.12.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković je smenio ministra privrede Davora Filipovića. Ova odluka je donesena nakon što je otkriveno da je specijalni savetnik ministra, Jurica Lovrinčević, nudio zakup oglasnog prostora od većeg broja državnih firmi i institucija u zamenu za novac na lokalnoj televiziji Mreži tv.

SKANDAL TRESE HRVATSKU VLADU Ministar privrede optužen da je reketirao medije, Plenković ga odmah smenio pa dobio BRUTALAN ODGOVOR: "Ko drugačije kaže, LAŽE"

Foto: Tanjug/AP

Plenković je potpisao Rešenje o razrešenju ministra privrede i održivog razvoja Davora Filipovića, čime je Jurica Lovrinčević prestao biti posebni savetnik u kabinetu ministra.

Transkript razgovora između Lovrinčevića i novinara Mreže TV objavljen je u najnovijem broju hrvatskog nedeljnika Nacional. Ured za borbu protiv korupcije i kriminala (Uskok) saopštio je da sprovodi istragu u vezi sa ovim slučajem.

Lovrinčević je, nakon objave transkripta, negirao da je reketirao Mrežu tv. On je izjavio da nikada tokom svoje karijere nije uzeo niti imao potrebu tražiti ili uzeti proviziju, mito, “kovertu”, “kickback” ili kako god to želeli nazvati. Tvrdi da svako "ko tvrdi suprotno laže". Ovu izjavu je objavio na Linkedinu.

Jurica Lovrinčević je poznat kao bivši predsednik Uprave trgovačkog lanca Pevec. Završio je doktorski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Lovrinčević je bio na čelu Peveca tokom njegovog poststečajnog perioda i uspešno je pokrenuo novi ciklus kompanije.

Davor Filipović je rođen 10. juna 1984. godine u Sarajevu. Filipović je doktor ekonomije i univerzitetski izvanredni profesor ekonomije. Završio je Ekonomski fakultet u Splitu 2006. godine, a doktorirao je 2011. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Tokom svoje karijere, Filipović je bio član Gradske skupštine Grada Zagreba, predsednik Nadzornog odbora Hrvatskih šuma i član Nadzornog odbora INA d.d. Takođe, bio je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba 2021. godine.

Filipović je postao ministar u Vladi Andreja Plenkovića u aprilu 2022. godine.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading