ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O PROBLEMIMA: Imam NEGATIVNE MISLI, moram da ih FILTRIRAM! Razni scenariji se MOTAJU PO GLAVI!

Autor: M. M.

Sport

16.01.2024

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole iskren kao i obično.

ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O PROBLEMIMA: Imam NEGATIVNE MISLI, moram da ih FILTRIRAM! Razni scenariji se MOTAJU PO GLAVI!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković sutra igra protiv domaćeg igrača Popirina u drugom kolu Australijan opena, što je bio povod za konferenciju za medije u Melburnu.

Nole je, kao i obično, bez ustručavanja govorio o svojim motivima, strahovima...

- Koliko god imao iskustva, uvek se odvija u čoveku to mentalno pozorište. Nije svejedno naći se u situaciji u kojoj gubiš, bilo je 1-1 u setovima i imao sam brejk zaostatka. Takva situacija, naravno, nije dobrodošla, ali ako se već desi, čovek mora da pokuša da što više filtrira negativne misli. Ja ih imam u svakom meču, naravno, pogotovo kada je ovako tesno - sumnje, razni scenariji, šta će se sledeće desiti, da li mogu da izvučem… - kaže Novak, a onda navodi da mora u tim momentima da se razmišlja od poena do poena:

- U tim trenucima - nije kliše, ali stvarno moram da gledam i da se usredsredim jedino na to šta mogu da uradim u narednom poenu, da ostanem priseban i da moj protivnik primeti da nisam pokoleban ni kada okolnosti ne idu na ruku. To mogu da izdvojim - pogotovo protiv mladog i rasterećenog tenisera poput Prižmića, koji je možda igrao i meč života, imao sam izbor kad se lomilo u trećem setu: da li ću da padnem i da mu dam još mentalne hrane, da vidi da sam pao, da oseti krv i da me pritisne, ili ću da ostanem neutralan i smiren, barem spolja, te da pokušam da se vratim rezultatski - od 2:3 u trećem sam uzeo osam gemova u nizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading