KAKVA LJUDINA: Evo KAKO je Novak Đoković DOČEKAO POVRATAK Rafaela Nadala tenisu!

Autor:

Sport

02.01.2024

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole pokazuje iz dana u dan da njegovi ljudski kvaliteti prevazilaze one sportske...

KAKVA LJUDINA: Evo KAKO je Novak Đoković DOČEKAO POVRATAK Rafaela Nadala tenisu!

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Nadal

Novak Đoković nalazi se u Australiji, gde je sa teniskom reprezentacijom Srbije izborio plasman u četvrtfinale Junajted kupa, gde će im prtotivnik biti selekcija domaćina.

Novakov najveći  rival Rafael Nadal takođe se nalazi u zemlji kengura, a ono što je sjajna vest je da se konačno vratio tenisu nakon godinu dana pauze.

"Bik sa Majorke" je na turniru u Brizbejnu igrao protiv Dominika Tima, a ovaj susret doneo je krcate tribine, te se osvajač 22 grend slem titule postarao da im pruži maksimalni teniski ugođaj.

Nadal je pobedio Austrijanca na otvaranju turnira za samo sat i po vremena igre u dva seta - 2:0 (7:5, 6:1).

Ovo nije ostalo nezapaženo ni od strane najboljeg tenisera na svetu, koji je svom velikom suparniku čestitao povratak na teren na društvenoj mreži "Instagram".

Republika

Foto: printscreen/Instagram/djokernole

Poruka Novaka Đokovića Rafaelu Nadalu

- Dobrodošao nazad - napisao je Đoković.

Slično kao i Nadal, dugo odsustvo sa terena imale su i teniske koleginice Naomi Osaka i Ema Radukanu, a pauzi je došao kraj.

Igrale se obe u Brizbejnu, a  Novak je i njima poslao čestitku i tako još jednom pokazao da itekako vodi računa o svojim kolegama.

Republika

Foto: printscreen/Instagram/djokernole

 
Republika

Foto: printscreen/Instagram/djokernole

 

Što se tiče Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, njihov odnos je često tema razgovora.

Nadalu zameraju da nije čestitao Novaku osvajanje rekordne 24. gren slem titule, kao i da je ljubomoran na Đokovićeve uspehe.

Rafa je svojim izjavama i potkrepio ove tvrdnje.

- Svi znamo da je Đoković ono što jeste i da je postigao nešto istorijsko, nešto što nikada ranije nije postignuto i ostaje samo da mu čestitam. Zamišljao sam Đokovića da osvoji gren slem, ali nisam ga zamišljao da osvoji tri, jer mislim da je tu još jedna mlada generacija koja je veoma moćna. Pa, mislim da je Karlos imao odličnu priliku na Rolan Garosu da spreči Đokovića da osvoji tri, ali nažalost ono što mu se desilo fizički... Iako je kasnije nadoknadio i postigao nešto istorijsko za naš sport, na Vimbldonu, i srećan sam zbog toga - rekao je Nadal.

Novak je ipak potvrdio da nema ni trunku sujete, te je apluzom pozdravio povratak svog najvećeg rivala na teren.

Ostaje da se vidi kada će Nole i Rafa imati prilike da se sretnu i pruže teniskom svetu još jedan spektakularan meč u njihovom stilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading