OPET BESRAMNO UDARILI PO NOVAKU ĐOKOVIĆU: "Alkaraz će OSVOJITI SVE TITULE"!

Autor:

Sport

19.12.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna izjava teniskog "eksperta".

OPET BESRAMNO UDARILI PO NOVAKU ĐOKOVIĆU: "Alkaraz će OSVOJITI SVE TITULE"!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Nekadašnji teniser, a danas analitičar Aleks Koreča mišljenja je da će Karlos Alkaraz osvojiti sve titule koje mogu da se osvoje u tenisu.

Španac veruje u svog sunarodnika, a kako kaže vreme radi za njega.

- Mislim da Karlos mora da se opusti oko broja jedan. Već je bio prvi, dokazao je sebi da može da bude u vrhu liste, sada treba da sačekamo taj trenutak. Morate da osvajate bodove, mečeve, titule... I malo po malo videćete za šta ste sposobni. Ne bi trebalo da bude opsednut time. Može da vas natera da igrate turnire na kojima inače ne biste igrali. Već je bio broj jedan... Kakva je razlika da li je 20 ili 33 nedelje. To će doći prirodno. Broj jedan će doći kao posledica rezultata. Stvara se dodatna tenzija za koju mislim da nije vredna toga - rekao je Koreča, pa nastavio:

- Za Alkaraza je sve motivacija. Kada vidi da mu rivali napreduju, shvata da mora i on da nastavi sa napretkom. Svestan je šta mora da ugradi u svoju igru, nešto drugačije, možda shvata značaj servisa. Pre nekoliko meseci Alkaraz je delovao jedini koji može da pobedi Đokovića. Siner će biti tu, Rune takođe, a sigurno će se pojaviti i drugi koji će moći da se takmiče za najvažnije trofeje - rekao je Koreča.

Rolan Garos će biti primarni cilj za Španca.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz na Rolan Garosu

 

- Osvajanje Gren slema – dobra je sezona. Mislim da će ove godine Rolan Garos biti veoma bitan cilj za njega, posle onog što se desilo prošle sezone. Biće drugačiji, manje će strepeti. Na Gren slemu uslovi se stalno menjaju. Pariz će biti veoma važan. Odavno sam to rekao: mislim da će Alkaraz osvojiti sve Grend slemove, na svim podlogama, čak i masterse. Osvojiće sve moguće titule. Po ambiciji, načinu igre, karakteru, Alkaraz je predodređen da bude jedan od posebnih - zaključio je Koreča.

Sve je lepo analizirao Španac, ali je zaboravio na jedan bitan faktor... Dok ne ode u penziju, za sve se pita Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading