SUDAR BOGOVA: Svi komentarišu stajlinge tenisera u Torinu

Autor:

Sport

11.11.2023

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak na Završni masters došao u koledžici s brojem 33 i asocirao na Isusa, dok je Cicipas izgledao kao da je sišao s Olimpa.

SUDAR BOGOVA: Svi komentarišu stajlinge tenisera u Torinu

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković kreće po rekordnu sedmu titulu na Završnom mastersu u Torinu. Nole će u prvom kolu Zelene grupe sutra od 21 čas igrati protiv Danca Holgera Runea, dok će ne pre 14.30 na teren Janik Siner i Stefanos Cicipas. U drugoj Crvenoj grupu u ponedeljak će snage odmeriti Karlos Alkaraz i Aleksander Zverev (14.30), odnosno Danil Medvedev i Andrej Rubljov (21.00). Sva osmorica tenisera su po dolasku u Torino prisustvovala zvaničnoj ceremoniji otvaranja ATP finala, a ono što je svima zapalo za oko su stajlinzi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ESPN Tenis (@espntenis)

 

Tako su Nole i mladi Španac došli u koledžicama, jaknama koje su bile zaštitni znak fakulteta u SAD pre nego što su postale zaseban deo modne industrije. Većina navijača je bila saglasna da je Novakova jakna lepša od Alkarazove, da je Španac loša kopija, i to zahvaljujući detaljima. Na Đokovićevoj koledžici, čija je cena 780 evra u redovnoj prodaji, dominirali su slovo L i krokodil, kao zaštitni znak proizvođača sportske opreme, ali i veliki broj 33.

 

 

Iako je taj broj trenutno u žiži cele kolekcije francuskog proizvođača, mnoge je asocirao na 33. godinu nove ere, u kojoj je razapet Isus Hrist. Zato ne čudi da su i Novaka nazvali teniskim bogom. Isusom, ali i grčkim bogom s Olimpa nazvan je i Cicipas, koji je došao ogrnut pončom vrednim 4.650 evra.

- Isus pozdravlja svoje apostole na Tajnoj večeri, 33. godina nove ere - glasio je jedan od tvitova.

Ostali teniseri su u Torino došli "normalno" obučeni. Kada su se sva osmorica postrojila na stepenicama za grupnu fotografiju, jednog navijača su podsetili na čuvenu sliku koja stoji u Versaju. Na njoj je Luj XIV s pratnjom, pa je odmah zaključeno da je Đoković taj kralj, s tim da on može da izgovori: "Tenis, to sam ja."

 

 


Umesto izmene čuvene izjave kralja Francuske "Država, to sam ja", Novak je otkrio cilj svoje teniske vladavine.

- Ovo je, pored grend slemova, najveći turnir u našem sportu. Prošle godine sam bio perfektan, pet od pet, sada se nadam da ću sezonu krunisati na pravi način. Cilj mi je da sezonu završim kao broj jedan i za to mi fali samo jedna pobeda, a kao pozitivna posledica svega toga je da osvojim turnir - rekao je Đoković pred meč s Runeom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading