ODRŽAN ŽREB ZA US OPEN: Srbi odlično prošli na izvlačenju parova!

Autor:

Sport

22.08.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobre vesti su stigle iz Njujorka.

ODRŽAN ŽREB ZA US OPEN: Srbi odlično prošli na izvlačenju parova!

Foto: Tanjug/AP

Održan je žreb kvalifikacija za nadolazeći US Open, a Srbija se ponosno predstavlja sa troje talentovanih igrača – Olgom Danilović, Natalijom Stevanović i Hamadom Međedovićem.

Prvi izazov pred Olgom Danilović je australijska teniserka Prisila Hon, koja trenutno zauzima 207. poziciju na svetskoj rang-listi. Očekuje nas uzbudljiva borba, ali se nadamo da bi Olga mogla da uđe u glavni žreb, baš kao na Rolan Garosu.

Natalija Stevanović ima razloga za optimizam, budući da se suočava sa mladom Amerikankom Katrin Skot, koja se trenutno nalazi na 320. mestu na svetskoj rang-listi. Njena neiskustvo može biti prednost za Stevanovićevu, koja će imati priliku da prođe dalje i možda ponovi rezultat karijere sa Vimbldona.

Foto: Tanjug/AP

Natalija Stevanović na Vimbldonu

Nažalost, Hamad Međedović nije imao sreće sa žrebom, jer se susreće sa Bornom Gojom, 106. igračem sveta i osmim nosiocem u kvalifikacijama. Jasno je da Hamada čeka težak zadatak, ali je Međedović već pokazao da ume da se suprotstavi i jačim teniserima od sebe, pa ne bilo čudno ukoliko mladi Novopazarac napravi iznenađenje na startu kvalifikacija.

Najveći teniski spektakl, US Open, zakazan je od 28. avgusta do 10. septembra. Osim kvalifikacija, nestrpljivo iščekujemo žreb za glavni deo turnira koji će nam pružiti uvid u to ko će stajati na putu Novaku Đokoviću, a ko Karlosu Alkarazu, na putu do novog epskog finala, poput onog na Vimbldonu ili mastersu u Sinsinatiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading