ŠTA ČEKA ĐOKOVIĆA PROTIV ALKARAZA? Udariće iskustvo na mladost, SRPSKI INAT na publiku, kvalitet na SUMNJIVE sudijske odluke!

Autor:

Sport

15.07.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li Novak da stigne do osme titule na Vimbldonu?

ŠTA ČEKA ĐOKOVIĆA PROTIV ALKARAZA? Udariće iskustvo na mladost, SRPSKI INAT na publiku, kvalitet na SUMNJIVE sudijske odluke!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Sve je spremno za finalni meč Vimbldona u kom će se sastati Novak Đoković i Karlos Alkaraz (nedelja, 15.00).

Nema dileme da nas očekuje pravi spektakl u kom će se sudariti iskustvo i mladost, a Nole će pokušati da ispiše nove stranice istorije i osvoji osmi pehar na Vimbldonu, kao i 24. grend slem trofej u karijeri. Sa druge strane, Karlitos će juriti debitantsku titulu u Londonu, ali i drugi grend slem pehar pošto je prošle godine uspeo da osvoji US Open.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Šta sve možemo da očekujemo od finalnog meča i gde leže najveće prednosti jednog, odnosno drugog tenisera?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

 

Novak Đoković

1. Iskustvo

Novak Đoković već dugi niz godina u vrhu je svetskog tenisa i vremenom je postao jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta. Deo je "velike trojke", te je uz Rafaela Nadala i Rodžera Federera neko ko je promenio tenis.

Iskustvo će u finalu Vimbldona defnitivno biti na strani Novaka Đokovića jer je on završnicu ovog turnira igrao kada je Alkaraz još "bio u vrtiću".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

 

2. Motiv i inat

Srpski teniser juri osmu titulu na Vimbldonu, kao i 24. grend slem trofej. Takođe, ako osvoji turnir u Londonu, Đoković će na US Openu pokušati da stigne do "kalendarskog slema". Nešto "manji" motiv je i borba za vrh ATP liste - ako pobedi Alkaraza u nedelju popodne Nole će ponovo postati prvi reket planete.

Sve ovo su dovoljno veliki motivi, ali se jedan, možda i najveći, krije u onom dobro poznatom srpskom inatu! Britanska publika, ali i mediji, iz dana u dan "ratuju" sa Novakom i verovatno bi dali sve da Đoković ne stigne do titule. Novak ih je već nekoliko puta "vratio na fabrička podešavanja", a sada je vreme da ih još jednom natera da mu aplaudiraju!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

3. Kvalitet

Kada neko igra dominantno kao Novak Đoković na travi onda nema sumnje da je i kvalitet jedna od glavnih prednosti i ključnih faktora u finalnom meču. Nole čitavu deceniju ne zna za poraz na Centralnom terenu Vimbldona, ove godine je izgubio tek dva seta na putu do finala i Karlos Alkaraz će morati dobro da se oznoji ako misli da ga zaustavi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Karlos Alkaraz

1. Mladost

Novaku iskustvo sasvim sigurno jeste prednost, ali daleko od toga da je Alkarazu mladost mana. Čak, naprotiv! Ako bi meč ušao u "maraton", verovatno bi dosta mlađi Karlitos bio u prednosti. 

Ipak, ovo treba uzeti sa dozom rezerve jer je Alkaraz u polufinalu Rolan Garosa pokazao da možda i nije toliko spremniji od Novaka. Ako je uopšte i spremniji. Mladost može da bude velika prednost, ali Španac mora da nauči da je koristi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

2. Publika

Britanska publika sigurno će biti na strani Karlosa Alkaraza. Novak Đoković tokom čitavog turnira "ratuje" sa navijačima, te nema dileme da će oni biti veliki "vetar u leđa" Alkarazu.

Da li će Španac to znati da iskoristi ostaje da se vidi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

3. Suđenje

"Hoće centrala jednom da pogreši, ali ne sto puta", davno je govorio Danilo Bata Stojković u ulozi Ilije Čvorovića u "Balkanskom špijunu". Isto tako može se reći za sudijske greške koje su sve češće na Novakovu štetu kada su veliki turniri u pitanju.

Poslednja u nizu desila se u polufinalu protiv Janika Sinera - drugi set se lomio, a sudija je oteo poen Novaku i dodelio ga Italijanu jer je Đoković navodno glasnim uzvikom ometao protivnika?!

Đoković je ostao u šoku, pokušao je da dobije objašnjenje, ali je morao da se pomiri sa odlukom koja je bila na njegovu štetu. Nema dileme da će Alkaraz imati "vetar u leđa" protiv Novaka, a na mečevima za titulu i mala pomoć nekada zna da bude presudna. Nadamo se da to ovog puta neće biti slučaj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

Šta vi mislite, ko će stići do titule na Vimbldonu - Novak Đoković ili Karlos Alkaraz?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading