DA LI JE NOVAK NADMAŠIO FEDERERA NA TRAVI? Tenis channel pokrenuo DEBATU! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.07.2023

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal Tennis Channal napravio je zanimljivo poređenje.

DA LI JE NOVAK NADMAŠIO FEDERERA NA TRAVI? Tenis channel pokrenuo DEBATU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković pobedio je Stena Vavrinku u tri seta i potvrdio da se nalazi u fenomenalnoj formi.

Ujedno, prvi reket Srbije pokušaće da izjednači rekord Rodžera Federera po broju osvojenih titula, jer Nole ima sedam pehara u Londonu, a Švajcarac jednu titulu više.

Uveliko se već vodi diskusija da li je Novak sada najbolji teniser koji je ikada zaigrao na travnatoj podlozi. Poznati portal Tennis Channel je na društvenim mrežama otvorio debatu, koja je očekivano privukla ogroman broj korisnika.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET

Novinarka Erin Koskareli je prvo konstatovala da u trci za najboljeg svih vremena Novak vodi u gotovo svakoj kategoriji. Ona ističe da jedva stvar sada "podgreva" vatru kako se bliži završnica Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu.

Da li je Novak najbolji na travi? Ako osvoji titulu na Vimbldonu, izjednačiće se sa Rodžerom po rekordnom broju titula na ovom turniru koji je osvojio neki muškarac. Inače, interesantno je da već sada Đoković ima veći procenat pobeda na ovom turniru nego Federer. Novak ima 86-10 (90%), dok Rodžer ima 105-14 (88%) - govori ova novinarka.

Napravila je poređenje i sa drugim turnirima na travi.

- Kada govorimo o titulama na travi, Federer ih ima nešto više. Deset u Haleu, osam na Vimbldonu i jednu u Štutgartu. Novak ima samo osam titula na travi. Ali Đoković ne igra na travi van Vimbldona. Samo je osvojio Istborn. I 2012. godine je uzeo bronzu na Olimpijskim igrama. Prvu titulu na Vimbldonu uzeo je 2011. godine, a sa druge strane Rodžer Federer ima impresivniji rezime i imao je više šansi da dođe do pobeda i trofeja. Dominirao je u Haleu i na Vimbldonu od 2003. do 2008. godine kada nijednom nije izgubio na travi. To je bio niz od 65 mečeva. Ukupno, Federer pobeđuje na 87% mečeva na travi, a Đoković na 86% - stoji u njenom objašnjenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading