NOLE KRALJ DO PARIZA, ZLATO NA OI, PA KRAJ! Kladionice predviđaju Đokovićevu dominaciju još godinu dana

Autor:

Sport

28.06.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako Novak osvoji najsjajniju medalju na Olimpijskim igrama, mogao bi da svira kraj i kaže: "Ja sam najbolji, odoh, a vi igrajte", poručuje bivši selektor Srbije Bogdan Obradović.

NOLE KRALJ DO PARIZA, ZLATO NA OI, PA KRAJ! Kladionice predviđaju Đokovićevu dominaciju još godinu dana

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković će još dugo vladati tenisom! Srpski as jeste trenutno izgubio prvo mesto ATP liste, na kojem je Karlos Alkaraz, ali je igrama ove sezone i osvajanjem Australijan opena i Rolan Garosa svima jasno stavio do znanja da su mu grend slemovi prioritet. Priliku da osvoji rekordan 24. grend slem Nole će imati već na Vimbldonu, koji startuje sledeće sedmice, a da ima najveće šanse da prigrabi i treći pehar s najvećih turnira u 2023, svesne su i kladionice.

Foto: Tanjkug/AP

Želi osmi pehar na Vimbldon - Novak Đoković

Naime, da će Đoković slaviti osmi put, koliko trofeja ima i Rodžer Federer, i opet jesti travu na centralnom terenu, najmanje su kvote na kladionica. Na njega je kvota samo 1,65, na Alkaraza je 4,00, a slede Danil Medvedev sa 12,00 i Aleksander Zverev sa 15,00. Osim da Novak može do petog pehara na Vimbldonu u nizu (od 2018. do 2022, s tim da se 2020. turnir nije igrao), bukmejkeri smatraju da Đoković može i do kalendarskog slema. Kvota na Noleta za US open, koji nije igrao prošle godine, jeste 1,91, na Alkaraza 3,00, Medvedeva 5,00, a Nika Kirjosa 11,00. Međutim, ni tu nije kraj smelim prognozama. Tako je srpski as favorit i na Australijan openu 2024, gde će braniti titulu, sa kvotom 2,25, a pratioci su uobičajeni, Alkaraz 3,25 i Medvedev 6,00.

Ono što je zanimljivo jeste da bukmejkeri ne vide Đokovića za favorita na Rolan Garosu 2024. iako je dokazao da mu pariska šljaka prija. Tako im je prvi pik Alkaraz (2,50), dok je na Novaka kvota 2,75. Međutim, dva meseca kasnije se na istim terenima odigravaju Olimpijske igre, na kojima će Nole pokušati da iskoristi poslednju priliku i osvoji jedini trofej koji mu nedostaje - zlato na Olimpijskim igrama. Iako kvote još nisu obelodanjene, nema sumnje da će naš as biti favorit, pogotovo ako se ispune sve prethodne prognoze. Ako bi u tome uspeo, Novak bi i zvanično mogao da se smatra najvećim teniserom u istoriji i komotno bi tada sa 37 punih godina moga da razmišlja o kraju karijere. To u razgovoru za Republiku smatra i nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

Foto: Starsport

Bogdan Obradović

- To zlato na Olimpijskim igrama je nešto što nedostaje Novaku. Ako osvoji najsjajniju medalju, mogao bi da svira kraj i kaže: "Ja sam najbolji, odoh, a vi igrajte." Ali više volim da razmišljam turnir po turnir, kao što je Novak fokusiran samo na naredni meč. Tako radi 20 godina, i to daje rezultate. Ne opterećuje se pritiscima, uticajima i raznim prognozama. Nikad nisam imao utisak da on nešto juri, već da daje sve od sebe na tom meču, a rezultati dođu kao plod dobre igre. To očekujem i sada na Vimbldonu. Najvažnije da on bude miran, a u tome će mu pomoći i krov nad terenom jer neće morati da gleda u nebo i strahuje od prekida zbog kiše - rekao je Obradović.

I sam Novak više puta je govorio o nedosanjanim snovima i zlatu na Olimpijskim igrama. On je 2008. osvojio bronzu i ima dva četvrta mesta iz 2012. i 2021, ali bi voleo da se popne i na najvišu stepenicu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Ta zlatna medalja za Srbiju nedostaje, sanjam o njoj. Sledeće Olimpijske igre su u Parizu, igraće se na šljaci. Dobro poznajem terene na kojima će se igrati. Ne osećam da imam limit i kada bih morao da završim karijeru - rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading