NOVAK SE RASPRIČAO: Srbin SIJA na Rolan Garosu! Đoković ima posebnu poruku za decu širom sveta! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

11.06.2023

19:02 >> 19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svih vremena se obratio na francuskom, engleskom i srpskom jeziku.

NOVAK SE RASPRIČAO: Srbin SIJA na Rolan Garosu! Đoković ima posebnu poruku za decu širom sveta! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je pehar namenjen šampionu Rolan Garosa, pošto je u finalu na terenu "Filip Šatrije" nadigrao Norvežanina Kaspera Ruda rezultatom 3:0. Po setovima je bilo 7:6, 6:3, 7:5, a duel je trajao tri sata i 16 minuta.

Đoković je na pariskoj šljaci stigao do svog trećeg trofeja na Rolan Garosu, a ukupno 23. na svim gren slemovima što je apsolutni rekord u istoriji muškog tenisa.

 

- Hvala na ovakvu atmosferu na stadionu. Bio je ovo baš poseban trenutak u mojoj karijeri, jedan od najvećih u mojoj karijeri. Možda je slučajnost da sam osvojio 23. gren slem titulu u Parizu, ovaj turnir je najteži u mojoj karijeri i baš zbog toga mi titula ovde mnogo znači. Hvala svima na podršci i energiji danas ali i tokom čitavog turnira.

 

 

Nole se zatim obradio i Kasperu Rudu.

- Ti si jedan od najboljih ličnosti na turu, imaš svetlu budućnost. Morao sam to da kažem, stvarno osećam da u današnjem svetu prave ljudske vrednosti nemaju cenu. Stvarno imaš moje veliko poštovanje. Žao mi je zbog današnjeg rezultata, jedan si od najkonstantnijih u svetu tenisa, odigrao si nekoliko finala gren slemova. Imaš želju da pobeđuješ sve, osim mene - našalio se Đoković.

 

 

Potom se najbolji svih vremena obratio svom timu i porodici.

- Moj tim, moja porodica, moja deca, svi su ovde. Ne znam šta da vam kažem, vi znate šta smo sve prošli zajedno. Hvala vam za sve, za strpljenje i toleranciju. Samo vi znate koliko sam vas mučio. Hvala puno.

 

 

Imao je Đoković poruku za svoju, ali i decu širom sveta.

- Moja deca su ovde i želim da im pružim insiparciju. Želeo bih samo da pošaljem poruku svakoj mladoj osobi da budu odlučni u ostvarivanju svog cilja. Ja sam počeo sa sedam godina da maštam - zaboravite na prošlost, uzmite stvari u svoje ruke, verujte u uspeh.

 

 

Nije zaboravio Novak ni zvezde koje su ga pratile sa tribina.

- I za kraj želeo bih da se zahvalim svim sportistima koji su bili danas ovde - Zlatanu Ibrahimoviću, Kilijanu Mbapeu, Olivije Žiruu i Tomu Brejdiju.

Novak se popularnom Ibri obratio na srpskom jeziku.

- Ibra ti si moj drugar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sava

11.06.2023 19:21

Fantastično nedeljno poslepodne uz maestralnu igru najboljeg tenisera svih vremena. I na kraju, divne poruke dobrog čoveka ( nekad me podseti i na velikog dečaka ), iskrenog i poštenog sa srcem punom ljubavi i dobrih namera. "Tako je bre, idemo"! Bravo!