ĐOKOVIĆ OSVOJIO TREĆU TITULU NA ROLAN GAROSU: Maestralni Novak POČISTIO Ruda, PRETEKAO Nadala i ispisao ISTORIJU u Parizu! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

11.06.2023

13:24 >> 19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvajanjem popularnog „kupa musketara“, Srbin se vraća na čelo ATP liste.

ĐOKOVIĆ OSVOJIO TREĆU TITULU NA ROLAN GAROSU: Maestralni Novak POČISTIO Ruda, PRETEKAO Nadala i ispisao ISTORIJU u Parizu! (VIDEO, FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Nole sa peharom šampiona Rolan Garosa

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je pehar namenjen šampionu Rolan Garosa, pošto je u finalu na terenu „Filip Šatrije“ nadigrao Norvežanina Kaspera Ruda rezultatom 3:0.

Po setovima je bilo 7:6, 6:3, 7:5, a duel je trajao tri sata i 16 minuta.

 

 

Na taj način, Srbin se „osamio“ na vrhu večne liste po broju grend slem trofeja (23), pretekavši Španca Rafaela Nadala, koji je propustio Otvoreno prvenstvo Francuske zbog povrede.

Nole se, pritom, vraća i na čelo ATP liste, jer je sakupio dovoljno poena da prestigne Karlosa Alkarasa, koga je eliminisao u polufinalu.

Norveški as je pružio najveći otpor u prvom setu. Vodio je sa 3:0 i 4:1, ali je stao kada je bilo najvažnije - u taj-brejku. Novak ga je dobio sa 7:1, a onda je rutinski osvojio i drugi set (6:3).

Četvrti nosilac je dao svoj maksimum u završnom periodu igre, ali je poklekao u finišu - 7:5.

Đoković je slavio i u petom međusobnom okršaju sa Rudom, koji je izgubio sva tri grend slem finala u kojima je učestvovao.

Tok finalnog susreta iz Pariza mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Rud 7:6 (1), 6:3, 7:5

Kraj finala - Nole treći put "krunisan" u Bulonjskoj šumi!

 

 

7:5 - Novak je realizovao drugu meč loptu, čime je postao najbolji igrač u istoriji tenisa!

6:5 - Savršena dva gema za Noleta, brejk sa nulom i sada je na korak od trijumfa!

5:5 - Rud nije uspeo da poentira, lak gem za Srbina u pravi čas, kada se lomi ishod, nadamo se, završnog seta...

4:5 - Norveški teniser koristi Novakove greške i "preživeo" je novi problematičan gem, tokom koga je bilo 30:30. Đoković će u sledećem servirati za ostanak u trećem setu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak ili Kasper? Rovovska borba u trećem periodu igre

4:4 - Dvostruki šampion imao je mnogo sreće, ali je poravnao rezultat. Gubio je sa 30:0, a loptica koju je poslao tada je jedva prešla mrežu. Salva zvižduka sa tribina nije poremetila našeg igrača, koji je preokrenuo tok gema u svoju korist.

3:4 - Rud nastavlja da pruža otpor, jednostavno ne želi da se preda. Srpski igrač je dobio dva poena, nedovoljno da ugrozi servis protivnika.

3:3 - Vlasnik 22 grend slem titule nalazio se u seriji od deset vezanih poena na svoj servis, koju je rival prekinuo. Ipak, Rudu je pripao tek jedan poen, novo izjednačenje.

 

 

2:3 - Norveški teniser se sve više muči, ali odoleva. Đoković je pretio, poravnao je i na 40:40, ali nije uspeo da izbori brejk šansu, pa opet ima deficit u trećem intervalu igre.

 

 

2:2 - Srbin ponovo nije izgubio poen na svoj servis, čeka se Kasperov pad koncentracije za završni udarac u Parizu.

1:2 - Novak je imao brejk loptu i zicer, ali je pogodio mrežu. Rud je oberučke prihvatio poklon i ponovo poveo.

 

 

1:1 - Đokovićev gem sa nulom.

0:1 - Nole je silovito započeo treći set, odlučan u nameri da odmah oduzme servis protivniku. Vodio je sa 30:15, ali je potom Rud nanizao tri poena.

Đoković ima ogromnih 2:0!

 

 

6:3 - Nole sada nije pogrešio - materijalizovao je prvu od nove tri set lopte za veliku, verovatno i nedostižnu prednost.

5:3 - Četvrti reket sveta je spasao dve set lopte, zahvaljujući činjenici da je spojio četiri poena, međutim Novak će servirati za 2:0.

5:2 - Jako bitan momenat finala. Rudu je pala koncentracija na 30:30, iako je bio blizu brejk lopte, dva poena zaredom i još jedan gem za Novaka.

Norveški as će u sledećem gemu servirati da ostane u drugom periodu igre.

4:2 - Kasper je smanjio razliku sa jednim izgubljenim poenom, Nole ipak rutinski korača ka prednosti od 2:0.

4:1 - Đoković je napravio duplu grešku pri vođstvu od 40:15, a onda je usledio odličan početni udarac za novi gem - Novakova rutina!

 

 

3:1 - Norveški igrač je konačno došao do daha, sada je i Novak malo popustio, prvi gem u drugom setu za četvrtog nosioca.

3:0 - Lako je Nole potvrdio stečeni brejk, Kasper je tek jednom poentirao, ali nedovoljno da "zakuva" situaciju.

2:0 - Nastavio je Đoković da dominira dugim razmenama. Srbin je materijalizovao četvrtu brejk loptu, "momentum" je sada potpuno na njegovoj strani.

 

 

1:0 - Rud se očigledno nije oporavio od gubitka prvog seta, gem sa nulom i Đokovićevo vođstvo.

Nole je poveo sa 1:0!

 

 

7:6 - Savršen 13. gem za srpskog igrača, koji je do promene strana već stekao ubedljivih 5:1, potom je došao do pet set lopti - 1:0!

Prvi period igre trajao je gotovo sat i 22 minuta.

6:6 - Sjajni Novakovi servisi pomogli su mu da poravna na 6:6, taj-brejk rešava sudbinu prvog seta.

 

 

5:6 - Rud je obezbedio taj-brejk, pripao mu je jedan lakši gem, na potezu je dvostruki šampion Pariza.

5:5 - Ponovo je nerešeno, mada je Norvežanin pretio na 30:30. Novak je servirao drugi servis, ali je usledio očajan ritern, te je polušansa za rivala otišla u nepovrat.

 

 

4:5 - Norvežanin opet vodi, prekinuo je niz rivala od tri osvojena gema. Nole je imao priliku da oduzme servis Kasperu, ali je na 40:30 napravio neiznuđenu grešku. Potom se okliznuo i pao, ali je sve proteklo kako treba, drama se nastavlja...

4:4 - Izjednačenje na "Šatrijeu"! Srbin je ponovo spasao brejk loptu Ruda, a onda je dobio igru na razliku.

 

 

3:4 - Rud je napravio žestok kiks na mreži kada je rival imao brejk šansu, Novak je volšebno vratio brejk i sada je potpuno u igri za osvajanje prvog seta!

2:4 - Srpski teniser deluje prilično sigurno na svoj servis, sada je ekspresno poveo sa 40:0, potom je izgubio jedan poen, a Rud nije mogao više...

1:4 - Đoković je, pri rezultatu 15:30, promašio čist zicer, iz bekhenda je poslao lopticu u aut. Prošlogodišnji finalista RG takav poklon ne propušta, pa opet ima tri gema prednosti u prvom periodu igre.

 

 

1:3 - Srbin je upisao tri "servis-vinera", pa je sa nulom došao do prvog gema danas.

 

 

0:3 - Kasper je potvrdio brejk, Nole mu pomaže brojnim greškama, a dekoncentracija na početku može skupo da ga košta...

Igra se već 22 minuta.

0:2 - Norveški as je napravio brejk, iskoristio je treću šansu i maratonski gem rešio u svoju korist!

Treći nosilac je ispustio nekoliko prilika da izjednači, pa je potom surovo kažnjen.

0:1 - Savršen početak meča Ruda, poveo je bez izgubljenog poena.

Počelo je finale, prvi na servisu je Norvežanin!

 

 

15:00 - Novak i Kasper su izašli na teren uz ovacije pariske publike.

 

 

14:20 - Rafael Nadal je podržao Ruda objavom na društvenim mrežama, a opis je zaključio sa "Idemo".

 

 

14:15 - Finale je pomereno na 15 časova, jer su organizatori morali da srede šljaku nakon finala ženskog dubla.

13:30 - Novak je obavio poslednji trening pred finale, "pomogao" mu je Stefan, uz ogromnu podršku srpskih navijača koji su "okupirali" Pariz.

 

 

Đoković danas u Bulonjskoj šumi juri istorijsku 23. grend slem titulu, treću na Rolan Garosu. Ako se okiti peharom, Novak će na večnoj listi preteći Rafaela Nadala i zacementiraće status najboljeg igrača u istoriji tenisa.

 

 

Sa druge strane, Rud napada svoj prvi "slem", a do sada je igrao četiri puta sa Noletom i još uvek nije osetio slast trijumfa.

Norvežanin je i prošle godine igrao završnicu Otvorenog prvenstva Francuske, a tada je poražen od Rafe, dok je polufinalnom partijom protiv Aleksandera Zvereva (3:0) najavio da može da napravi probleme Srbinu.

Novak je nadigrao favorizovanog Alkarasa i, čini se, sve drži u svojim rukama uoči finala, čiji početak je zakazan za 14 časova i 30 minuta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading