VELIKO SLAVLJE ZA NOVAKA: Đoković saznao NAJVAŽNIJU VEST pred start Monte Karla!

Autor:

Sport

04.04.2023

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi egzodus nosilaca u Kneževini je uslovio dobre vest za srpskog tenisera.

VELIKO SLAVLJE ZA NOVAKA: Đoković saznao NAJVAŽNIJU VEST pred start Monte Karla!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Sledećeg ponedeljka počinje Masters turnir u Monte Karlu, koji će biti dosta slabiji nego što se očekivalo, zato što zbog povreda nećemo gledati nekoliko tenisera iz samog vrha ATP liste.

Prvi je odustao Rafael Nadal, koji i dalje nije spreman da se vrati na teren, nakon povrede koju je zadobio na Australijan openu, a za njim je od turnira odustao i trenutno svetski broj 2, Karlos Alkaras. Poslednji koji je otkazao nastup u Kneževini je Feliks Ože-Alijasim, koji je na sedmom mestu ATP liste.

Ova silna odustajanja, a pre svega Alkarasovo, su uslovila da Novak Đoković sa sigurnošću može da kaže da će se nalaziti na čelu karavana još minimum tri sedmice. 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Naime, Novak ima 380 bodova više od Karlosa, pa je Španac u slučaju osvajanja turnira mogao da se vrati na presto. Takođe, igralo mu je i finale, ukoliko Đoković ispadne pre polufinala. Kako Karlitosa nema u Monte Karlu, tako je postalo jasno da će Novak i posle tog Mastersa biti najbolji igrač sveta, a sada tu razliku može dodatno da uveća, pošto brani svega 10 bodova iz prošle sezone.

Nakon toga, slede turniri u Banjaluci i Barseloni, koji se igraju iste nedelje, a nevezano za Novakov rezultat u Kneževini, Alkaras ni tada neće moći da pretekne srpskog igrača. Razlog je što Španac brani titulu, pa neće moći da osvoji nove poene, dok Nole brani svega 150 bodova na Srpska openu.

Računica je jasna - sve do kraja Mastersa u Madridu Novak će biti svetski broj 1, što znači će na svom kontu imati minimum 383 nedelje na vrhu. Ipak, u slučaju dobrih rezultata na šljaci, srpski as će gotovo sigurno i duže vremena ostati na tom mestu, čime će dodatno uvećati prednost u odnosu na sve ostale, kada je taj parametar u pitanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.republika.rs/pretraga-vesti?search_parameter=Novak+%C4%90okovi%C4%87

Komentari (0)

Loading