Krstajić: Poslao bih sudiju Briha u Hag!

Autor:

Sport

23.06.2018

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je da bi nemačkog arbitra Feliksa Briha, koji je sudio meč sa Švajcarskom, poslao u Hag.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Krstajić na konferenciji za novinare dan posle poraza od Švajcarske

Srbija je izgubila od Švajcarske 2:1 posle preokreta, a meč je obeležio detalj iz 66. minuta kada je Nemac Brih svirao Aleksandru Mitroviću faul u napadu, iako su ga u tom trenutku istovremeno držala dvojica protivničkih igrača u svom kaznenom prostoru.

- Suđenje je tema u karantinu kod nas, kao i u Srbiji, kao i u celom svetu. Ali to ne može biti alibi, ja sam najodgovorniji za loš rezulzat. Sudija mi je prišao da pričamo, ali to je više gluma. Poslao bih Briha u Hag. Ne bih mu dao karton nijedan, pa neka mu sude kao što je on nama sudio. Tri igrača na sredini terena su nam dobili žute kartone. Valjda vidite da li je bilo smišljeno - rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Svetlogorsku.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Sudija je u nekim našim napadima svirao kontra faulove, videli smo to u analizi. Prvi gol nismo bili koncentrisani, primili smo jeftin gol, nismo odreagovali na sudijsku odluku.

Krstajić kaže da je noćas malo spavao, kao i igrači.

- Atmosfera bi sigurno bila bolja da smo pobedili, ali momci su svesni šta nam je dalje činiti. Igramo protiv Brazila, velesile u fudbalu. Malo sam spavao sinoć, što je sasvim normalno. I igrači su malo spavali - rekao je Krstajić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Selektor Srbije je na sebe preuzeo odgovornost za poraz.

- Ja sam najodgovorniji. Znate i sami šta se dešavalo poslednjih nekoliko meseci. Mogao sam da igram na bod i da gledam sebe, ali nisam, hteo sam pobedu. Vi bi pričali dobar je, uzeo četiri boda iz dva meča. Sigurno ćemo ući u meč da pobedimo Brazil. Iskreni smo jedni prema drugima bili sve vreme, i kad je bilo dobro i sad kad je situacija takva kakva je. Pričali smo, pričaćemo, samo da napravimo što bolji rezultat. Sergej Milinković Savić na nekim mestima nije bio na nivou, možda je mogao da izađe, ali to su sada spekulacije. Lako je sada biti pametan. Neke stvari smo mogli i bolje da uradimo, moglo je i više, ali momci su se zalagali. Nismo igrali protiv autsajdera, primili gol dosta naivno. Ne zato što smo loše stajali, bila je dekoncentracija kod igrača koji su najbliže stajali tom igraču - naveo je Krstajić i dodao:

- Prvo poluvreme smo dobro odigrali, dali gol na vreme, imali još neke šanse. Promašili smo zicer preko Tošića u 44. minutu. Drugo poluvreme, imao sam utisak, ne tražim alibi, ali igrači su u nekim fazama bili lošiji od rivala. Švajcarci su to iskoristili, jer su jaki.

RepublikaFoto: ST/D. Ostojić

Krstajić kaže da nema igračima šta da zameri.

- Nikom ništa ne zameram od svojih igrača, ni Sergeju ni bilo kom drugom. Momci su hteli, želeli, nije bio nijedan igrač ni na terenu ni na klupi, a da nije hteo pobedu - rekao je Krstajić i osvrnuo se na gol Švajcaraca u 90. minutu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Igrao sam fudbal i baš na toj poziciji, nekada se desi da ostane sam Duško Tošić kao kod drugog gola. I onda se samo to gleda, zaboravlja sve dobro što se desilo. Nikom nije bilo svejedno posle meča, a nije ni danas - naveo je on.

Selektor Srbije je najavio promene u timu za meč sa Brazilom.

- Biće promena u timu, ali samo zbog Brazila. Ne zato što je neko dobro odigrao ili nije dobro odigrao, nego da se prilagodimo njihovoj igri. Kostarika je taj neki parametar, zašto i mi ne bismo igrali kao oni 90 minuta protiv Brazila i da pobedimo - rekao je Krstajić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Selektor Srbije kaže da je Luka Milivojević emotivno reagovao posle meča.

- Luka je emotivno reagovao posle meča, ne zameram mu, ali naš dogovor je bio još pre utakmice da idemo na pobedu i ja sam odgovoran za to - zaključio je Krstajić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Brazil i Švajcarska imaju po četiri boda. Srbija je treća sa tri boda, dok je Kostarika poslednja bez bodova. U poslednjem kolu, koje je na programu 27. juna, sastaće se Brazil - Srbija i Kostarika - Švajcarska.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading