FERŠTAPEN PIŠE ISTORIJU! Holanđaninu u Abu Dabiju rekordna 19. pobeda u sezoni! "Neće biti lako ponoviti nešto slično"

Autor: M. M.

Sport

26.11.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maks emotivan na poslednje, 22 trke u sezoni.

FERŠTAPEN PIŠE ISTORIJU! Holanđaninu u Abu Dabiju rekordna 19. pobeda u sezoni! "Neće biti lako ponoviti nešto slično"

Foto: Tanjug/AP

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen pobedio je u poslednjoj trci sezone u Formuli 1 za Veliku nagradu Abu Dabija.

Ferštapen je do rekordne 19. pobede u sezoni, a 54. u karijeri, stigao za vreme od 1:27:02.624. On je postao prvi vozač u istoriji koji je vodio u 1.000 krugova u trkama.

Drugo mesto zauzeo je Šarl Lekler iz Ferarija, treća pozicija je pripala vozaču Mercedesa Britancu Džordžu Rasel. Petu poziciju osvojio je vozač Meklarena Lando Noriu, dok je šesto mesto pripalo njegovom timskom kolegi Oskaru Pjastriju. Bodove su još osvojili Fernando Alonso iz Aston Martina, vozač Alfa Taurija Juki Cunoda, Luis Hamilton iz Mercedesa i Lens Strol iz Aston Martina.

Ferstapen je još ranije obezbedio treću uzastopnu titulu u šampionatu F1. On je sezonu završio na prvom mestu sa 575 bodova, dok je Perez drugi sa 285. Treća pozicija pripala je Hamiltonu sa 234. Prvo mesto u generalnom plasmanu konstruktora odbranio je Red Bul sa 860 bodova, dok je Mercedes drugi sa 409. Ferari je treći sa 406 poena.

- Ovo je bila neverovatna sezona za mene, pomalo sam bio emotivan u poslednjem krugu. Ponosan sam i moram da zahvalim svima u mom timu Red Bulu. Neće biti lako ponoviti nešto slično u nekoj od narednih sezona - rekao je Holanđanin i dodao:

- Sigurno će ostale ekipe pokušati da nas pobede naredne sezone, ali smo spremni za bitku i nove izazove.

Naredna sezona F1 počinje drugog marta 2024. godine trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading