IZAZOV TATAMIJA! Najstariji sport na svetu OKUPLJA sve više mališana!

Autor:

Sport

23.11.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odavno se zna da je rvanje sport koji ima najveću tradiciju na Olimpijskim igrama, koji je nastao još u vreme ratova grčkog i rimskog carstva.

IZAZOV TATAMIJA! Najstariji sport na svetu OKUPLJA sve više mališana!

Foto: Lična arhiva

Rvački klub Radnički s Crvenog krsta ima bogatu tradiciju, a kako ovaj klub gaji veliku pažnju ka stasavanju mlade dece, pre dve godine osnovao je i "filijalu" pod nazivom RK Novi Beograd.

Sve vrvi na treninzima od takmičara, uzrasta od četiri do 25 godina, svakodnevno rade pod komandom trenera Danila Čolića, nekadašnjeg člana reprezentativnih selekcija Srbije.

- Krenuli smo kao filijala Radničkog, čiji sam i ja takmičar. Imamo treninge tri puta tokom nedelje, a u pogonu polaznike u raznim uzrastima, oko 50-ak nas je na treninzima - rekao je Čolić na početku razgovora, pa dodao:

Foto: Lična arhiva

 

- Najmlađi borci su od četiri do sedam godina i na njima najviše radimo, kako bismo ih animirali da usmere pažnju ka vežbama. Ipak, oni su još mali za bilo kakve izazove, pa tek trebaju da shvate šta znače obaveze i dolasci na treninge, generalno je igranje u prvom planu.

Trener novobeogradskih rvača naglašava da je tokom karijere dosta naučio od legendarnih šampiona, kao što su olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i Viktora Nemeša.

- Imao sam priliku da radim u reprezentaciji pored takvih asova, što mi je svakako koristilo u daljoj karijeri.

Članarine iznose 4.000 dinara na mesečnom nivou...

- U klubu gde sam ja ponikao nismo nikada pričali na tu temu, da se uvodi plaćanje, međutim, kada je osnovan DŽK Novi Beograd želeli smo da na taj način usmerimo pažnju roditeljima da više pažnje posvete deci, kako bi maksimalno bili fokusirani na treninzima. Imamo i takmičenja na koje idemo, ali ponavljam, mi smo mlad klub koji je u procesu razvijanja - istakao je Danilo Čolić, trener rvačkog kluba Novi Beograd.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading