LAUŠEVIĆ JE VOLEO SPORT, A ON MU JE BIO IDOL: Obojica su bila legende Jugoslavije

Autor:

Sport

15.11.2023

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni glumac bio zaljubljenik u boks, a trenirao je i šah.

LAUŠEVIĆ JE VOLEO SPORT, A ON MU JE BIO IDOL: Obojica su bila legende Jugoslavije

Foto: E-stock

Žarko Laušević preminuo je u 64. godini, a među brojnim poznanstvima i ljudima sa kojima su ga spajali proslavljeni glumac je imao mnogo kontakta sa sportom. Osim sa Vlade Divcem i Predragom Stojakovićem, posebno je upečatljiva bila konekcija sa legendarnim bokserom Mateom Parlovim, ali i šahom koji je voleo i trenirao

- Uzor mi je bio prvi komšija šahovski velemajstor Božidar Ivanović, koji me je i odveo tih tinejdžerskih dana u šahovski klub Titograd gde sam proveo dve godine i stigao čini mi se do neke kategorije. Božidar - Bonja je pored toga što je bio i prvak Jugoslavije bio i višestruki prvak Crne Gore u šahu, ali i u stonom tenisu! Bilo je tu još uzora, Miroslav Cerar, Mate Parlov, ali i Serđo Oliva, Švarceneger, zbog kojih sam u potkrovlju našeg stana napravio svoju malu teretanu - govorio je svojovremeno Laušević u intervjuu za Mozzart sport.

Foto: youtube.com/haNZAgod

Mate Parlov

Podsetimo, Mate Parlov je rođen 1948, a sa 16 godina je počeo da trenira boks i posle samo tri godine osvojio je titulu prvaka Jugoslavije u poluteškoj kategoriji. Već 1969. je postavio vicešampion Evrope, a dve godine kasnije je osvojio  zlatnu medalju, dok je 1973. u Beogradu odbranio titulu najboljeg u Evropi. Na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine Parlov je osvojio zlato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading