OPŠTINA STARI GRAD I ŠS BEOGRADA POKROVITELJI PREMIJER LIGE: Viteštvo za tablom u kultnoj zgradi "Borbe"

Autor:

Sport

29.09.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je najjača liga u gradu, imamo 72 učesnika, ali želimo još bolje brojke, kaže Andrija Jorgić.

OPŠTINA STARI GRAD I ŠS BEOGRADA POKROVITELJI PREMIJER LIGE: Viteštvo za tablom u kultnoj zgradi "Borbe"

Foto: Srpski telegraf

Premijer liga ne postoji samo u fudbalu, već i šahu, a održava se u srcu prestonice, kultnoj zgradi "Borbe" pod pokroviteljstvom Opštine Stari Grad i Šahovskog saveza Beograda.

Tim povodom razgovarali smo najpre sa Andrijom Jorgićem, predsednikom ŠS Beograda, koji nam je otkrio više detalja o ovom sjajnom događaju.

- Hvala vama kao medijskoj kući što ste došli da ispratite ovaj događaj, jako nam to znači. Šah ima veliku tradiciju i istoriju, ali od toga se ne živi. Mi želimo da te brojke popravimo, da više dece, više ljudi, učestvuje u ovoj viteškoj igri, te da ova Premijer liga, inače najjača beogradska koja broji 12 kluba, osim Zvezde i Zmaja koji nastupaju u Prvoj ligi Srbije, dobije na značaju i popularnosti. Ima 72 učesnika, mnogo dobrih partija, a ono što uvek volim da podvučem jeste da dolazi mnogo dece, dosta mladih koji učestvuju. Šah je jedina igra, viteški sport, u kojem za istim stolom mogu da sede i dete od sedam godina i senior od 77 godine i ravnopravno igraju. Prezadovoljan sam što zgrada "Borbe", na četvrtom spratu, postaje kultno mesto. A, zašto da ne u budućnosti da postane i kuća šaha - rekao je Jorgić i dao reč Radoslavu Marjanoviću, predsedniku Opštine Stari Grad:

- Moram da istaknem da Opština Stari Grad ima sjajnu saradnju sa Šahovskim savezom Beograda. Ovo je jedna o stvari koje zajedno sprovodimo. Ono što je za nas važno i na čemu temeljimo našu saradnju jeste povratak šaha u škole, kao i popularizacija kroz različite vidove besplatnih programa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading