Tajson Fjuri DOBIJA NOVOG PROTIVNIKA: KORONA OTKAZALA TUČU DECENIJE!

Autor:

Sport

05.11.2020

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kovid 19 nije poštedeo ni džentlmenski sport boksa, pa najbolji borac na svetu sada možda dobija novog protivnika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tajson Fjuri (desno) mogao bi da dobije novog izazivača

Revanš između Aleksandra Povetkina i Dilijana Vajta otkazan je od kada je obelodanjena informacija da je Rus pozitivan na koronavirus.

Povetkin je Vajta nokautirao bez većih problema u Avgustu prošle godine, pa se Britanac nadao osveti, ali do toga ipak neće doći, pa je sada uveliko otpočeta potraga za Povetkinovom zamenom.

Vrtela su se neka zanimljiva imena, pominjalo se i čekanje Povetkina do sledeće godine, ali su Vajt i nejgov promoter Edi Hern nestrpljivi, pa su "bacili rukavicu" ispred nogu, ni manje ni više, nego WBC šampiona Tajsona Fjurija!

Možda najbolji bokser današnjice takođe je u potrazi za protivnikom, pa bi ova tuča mogla da bude prva "Bitka za Britaniju", pošto će druga neminovno biti Fjuri protiv Entonija Džošue.

Fjuri je povratak na britansku scenu zakazao za 5. decembar, tako da bi posao morao baš brzo da se završi u slučaju da Vajt zaista bude izabran kao protivnik "Kralju cigana".

Tajson se nije borio od kada je na brutalan način oteo titulu Deonteju Vajlderu u Februaru 2019. godine, tako da je i te kako željan krvi. Prvobitan plan bila je tuča sa bivšim evropskim šampionom Agitom Kabajelom, ali "stari lisac" Edi Hern zna da je tuča Vajt-Fjuri zanimljivija britanskoj publici.

- Prvobitno, želimo Povetkinu da poželimo brz opravak. Pred nama je veoma komplikovan period uspona i padova kada je organizacija u pitanju, ali treba biti realan. Fjuri traži protivnika, mi smo spremni za akciju, zašto da ne? Sa naše strane bi smo maksimalno olakšali pregovore. Znamo da njegov tim traži laku tuču u Decembru kako bi se zagrejali za Džošuu, ali se Vajt nameće kao bolje rešenje - istakao je svetski poznati promoter.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading