Stanković SPREMA IZNENAĐENJE ZA GENT: Crveno-beli imaju novog levog beka, "stari lisac" NAPADA BELGIJANCE!

Autor:

Sport

05.11.2020

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako bi pobedila, Zvezda bi otišla na šest bodova, a Gent bi ostao bez ičega na polovini takmičenja. Zato, jasno je da je u mislima Dejana Stankovića ovo jedna od najvažnijih utakmica jeseni.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Pre sedam dana Crvena zvezda je imala perfektan plan za Liberec, igrači su ga pretvorili u delo, a ista očekivanja Dejan Stanković imaće i ove nedelje od svojih fudbalera protiv Genta.

- Pristup od početka meča mora da bude na nivou - naglasio je "Mister" na konferenciji za medije na kojoj je saopšteno da ponovo postoje problemi sa Nikolićem (temperatura) i Rodićem (mišić), ali nijednog trenutka to nije služilo kao alibi.

Štaviše, Zvezda je mnogo puta ove jeseni morala da se prilagođava onome što ima, u tome se solidno snalazila, pa će identično pokušati i protiv Belgijanaca.

Gent ne dolazi na "Marakanu" da bi se branio svih 90 minuta, kao što je to učinio Liberec, nego će uprkos problemima sa izostancima zbog korona virusa - čak ni trener ne dolazi - probati da pronađu balans i ugroze Zvezdu iz tranzicione igre.

Tako će Stanković u pripremi meča morati da spremi nove detalje za svoje igrače, "miks" ideja koje im je govorio pred Hofenhajm i Liberec, s ciljem da gađa rivala tamo gde je najslabiji.

To neće mnogo uticati na izbor 11 startera, samo će pred njih biti stavljen taj zadatak.

Zvezda će ponovo zaigrati u standardnoj 4-1-4-1 formaciji. Na golu je siguran kapitem Milan Borjan, dok će u zadnjoj liniji igrati Milan Gajić, Nemanja Milunović, Miloš Degenek i na mestu levog beka prinudno Marko Gobeljić, mada se protiv Radnika odlično pokazao.

RepublikaFoto: fkcrvenazvezda
Marko Gobeljić prinudno će nastupati na poziciji levog beka

Postoji i dalje mala šansa da od starta počne Rodić, ali je to manje verovatno trenutno.

Na poziciji zadnjeg veznog zaigraće Seku Sanogo, dok će kao par osmica zaigrati Mirko Ivanić i Gelor Kanga, od koga se očekuje da odigra znatno veću ulogu nego u dosadašnjem delu sezone. U odnosu na Liberec nema Nikolića.

RepublikaFoto: Starsport
Gelor Kanga vraća se u vezni red crveno-belih

U napadu neće biti promena, dobitnu kombinaciju ne treba menjati, tako da će iza Dijega Falćinelija delovati Aleksandar Katai i El Fardu Ben. Od njih se očekuje da ponove igru kao protiv Libereca i da kazne oslabljenu odbranu Genta.

 

Dakle, da rezimiramo - Zvezda će nastupiti u sledećem sastavu:

Borjan - Gajić, Milunović, Degenek, Gobeljić - Sanogo - Ben, Kanga, Ivanić, Katai - Falćineli.

Meč sudi italijanski arbitar Mikael Fabri, a direktan TV prenos je u večeras od 21 h na Arena Sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading