U ČAST DEJANU MILOJEVIĆU: ABA predstavila novi trofej, svi pričaju o njegovim detaljima!

Autor:

Sport

18.04.2024

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lep gest ABA lige.

U ČAST DEJANU MILOJEVIĆU: ABA predstavila novi trofej, svi pričaju o njegovim detaljima!

Foto: Starsport

Legendarni košarkaš Dejan Milojević, koji je preminuo 17. januara u 47. godini, ostavio je neizbrisiv trag u svetu košarke. Zbog njegovog velikog doprinosa Partizanu i Budućnosti, ABA liga je odlučila da MVP trofej ligaškog dela takmičenja nosi njegovo ime. Trofej, izrađen od strane renomirane vajarke Katarine Tripković, ima posebne karakteristike koje simbolizuju Milojevićevu izuzetnu karijeru.

Trofej ne liči na svog imenjaka, već je osmišljen da simbolizuje ključne elemente Milojevićeve karijere. Osnova trofeja ima 4 strane koje predstavljaju 4 sezone koje je Milojević proveo u ABA ligi. Na trofeju se nalazi natpis sa njegovim imenom i nazivom nagrade, simbolizujući 3 MVP nagrade koje je osvojio.

Visina trofeja od 33 centimetra odnosi se na broj 13, koji je bio Milojevićev broj dok je igrao za Budućnost i Partizan. Figura igrača na trofeju ima kameni izgled, naglašavajući Milojevićevu snagu kao igrača. Osmeh na figuri simbolizuje Milojevićevu ljubaznost i pozitivan uticaj koji je ostavio na svet košarke.

Dejan Milojević će zauvek ostati upamćen po svom osmehu i ljudskim vrednostima koje je negovao. Bio je poznat kao jedan od najljubaznijih osoba u svetu košarke. Ovaj trofej će svakog budućeg dobitnika podsećati na važnost košarkaške snage i ljudske dobrote, vrednosti koje je Milojević simbolizovao tokom svoje karijere.

Trofej Dejana Milojevića predstavlja trajno sećanje na izuzetnu karijeru i ličnost koja je obeležila svet košarke. ABA liga je na ovaj način odlučila da oda počast jednom od najvećih košarkaša regiona, čiji će uticaj zauvek ostati prisutan u svetu sporta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading