APSOLUTNA SENZACIJA U ARENI! ZVEZDA SE VRATILA SA -18 I POVELA U SERIJI PROTIV SC DERBIJA! "Studenti" posle INFARKT završnice ostali na korak od ČUDA!

Autor:

Sport

15.04.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su poveli sa 1:0 u plej of seriji regionalne lige protiv Studentskog centra nakon neverovatnog preokreta u Areni - 83:81.

APSOLUTNA SENZACIJA U ARENI! ZVEZDA SE VRATILA SA -18 I POVELA U SERIJI PROTIV SC DERBIJA! "Studenti" posle INFARKT završnice ostali na korak od ČUDA!

Foto: Starsport

KK CRVENA ZVEZDA - KK SC DERBI 83:81

(15:21, 15:19, 19:24, 34:17)

 


Odakle početi priču o ovom meču?! Nestvarna utakmica u Areni. Zvezda je iz Istanbula prenela užasnu energiju i na regionalnu ligu, pa se videlo odmah na startu da će velike probleme imati domaći sa izuzetno "nabrijanom" ekipom SC Derbija. Mnogo izgubljenih lopti, faulova u napadu i loših rešenja krasilo je igru crveno-belih u prvoj deonici, što su "Studenti" i te kako znali da iskoriste i steknu plus od šest poena posle prve četvrtine.
Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Studentski centar

Kroz celu drugu deonicu razlika se vrtela oko tih šest poena. I dalje su gosti fenomenalnim šutem za tri i pametnim rešenjima održavali Zvezdu na solidnoj distanci, da bi u poslednjih pet sekundi prvog poluvremena sa brzih četiri poena otišli na pauzu sa dvocifrenom prednošću. Svakog momenta se očekivalo da Sferopulosov tim zaigra bolje, posle svakog poena činilo se da ulaze u seriju, ali su nekako bivali sve dalje od preokreta. Pavlićević i Hadžibegović su apsolutno izdominirali u trećoj četvrtini i najviše zahvaljujući njima dvojici razlika u jednom momentu bila je 18, a pred poslednji kvartal ogromnih 15 poena.

Ali o onome što se onda dogodilo pričaće se dugo, pogotovo ukoliko crveno-beli uspeju da osvoje titulu ABA ove sezone. Napad po napad, Crvena zvezda je svela razliku na svega šest poena. Davidovac je uneo odličnu energiju, Lazić pogodio vrlo važnu trojku, a Nedović potvrdio u kakvoj se formi nalazi u završnici sezone. Nemanja je pre svih zaslužan za nestvaran preokret, budući da je on u dva navrata sa tri poena donosio izjednačenje svom timu, dok je vođstvo potvrdio trojkom Adam Hanga tek na minut i po do kraja meča. Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Derbi imao napad za pobedu, ali je odlučujući šut promašio do tada fenomenalni Luka Bogavac.

Najefikasniji akter meča bio je Miloš Teodosić sa 17 poena, dok je Ivišić kod gostiju imao 14.

Tako su se crveno-beli provukli i poveli sa 1:0 u seriji protiv podgoričkog tima, a revanš je na programu za tačno nedelju dana u Crnoj Gori.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

10. minut - Teodosić je promašio trojku, ali je lopta otišla u aut od igrača SC Derbija. Bolomboj u užasnom trenutku pravi faul u napadu i daje priliku gostima da povedu. Posle izuzetno dugog napada Kapusta je promašio ceo koš sa osam metara i domaći sada lakše dišu. Davidovac pogađa dva penala za +4! NE PREDAJE SE DERBI - KAKVA TROJKA DREŽNJAKA! Pocepao je mrežicu sa osam metara na pet sekundi do kraja za -1! Davidovac je stao na liniju penala I POGODIO JE SAMO JEDAN! SC Derbi ima napda za pobedu! BOGAVAC JE PROMAŠIO IZJEDNAČENJE I ZVEZDA VODI U SERIJI 1:0!

9. minut - Drežnjak je pobegao Nedoviću, ali je dobio rampu Gedraitisa! HANGA POGAĐA TROJKU ZA VOĐSTO ZVEZDE NA MINUT I PO DO KRAJA! Ličnu grešku na isteku napada gostiju napravio je Gedraitis, ali Kapusta koristi samo jedno slobodno bacanje.

 

 

8. minut Hoće i ovo u koššš! Nedović pogađa ludu trojku još jednom za izjednačenje! ALI IVIŠIĆ UZVRAĆA ISTOM MEROM! KAKVO LUDILO! Ponovo fenomenalni Nedović pogađa za 2+1! Realizovao je i dodatni penal, ponovo je nerešeno!

7. minut - Ne koristi Derbi svoj napad, ali ni Teodosić ne pogađa trojku!

6. minut - Pogađa za tri i Davidovac iz drugog pokušaja! Zvezda na dva poseda zaostatka posle dugo vremena! Posle neverovatne borbe za loptu Davidovac je izborio i loptu A NEMANJA NEDOVIĆ IZ DRUGOG POKUŠAJA POGAĐA ZA -3!

5. minut - Kako igra Bogavac, prošetao se do koša pored Bolomboja još jednom. A Miloš Teodosić u svom stilu kao preko Garbahose pogađa za tri. 

4. minut - Šta je pogodio Bogavac sa poludistance sa zvukom sirene! Veoma bitan koš za goste. Evo Zvezde na -7 posle pogođena dva penala Jaga. Ponovo sjajni Bogavac poentira lepršajući kroz odbranu domaćih, a potom Dos Santos gubi loptu! Drobnjak je siguran oba puta sa penala i donosi dvocifrenu prednost Derbiju ponovo.

3. minut - Faul u napadu sviran je Drobnjaku! Momentum ide na ruku domaćih, ali Tompkins promašuje trojku. Fenomenalni Mitrović pivotira i lagano polaže loptu u obruč.

 

 

2. minut - Ponovo je probao Brazilac, ali je onda promašio. Isto je učinio i Drežnjak, da bi u kontri Mitrović zakucao. Zvezda je ponovo na -10. Baćević dobro reaguje na ofanzivnom skoku i popravlja, a Lazić pogađa još jednu "kapitensku" iz ćoška. 

1. minut - Evo vrrrlo važne trojke Jaga na otvaranju poslednje četvrtine!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Ne da ni Bolomboj na drugoj strani i revanšira se blokadom! Kakav flouter je uspeo Drobnjak da pogodi nakon toga! Ne može ni Nedović da pogodi trojku, ali je ukrao loptu za kraj trećeg perioda i potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja! Studentski centar je pred čudom! 49:64

9. minut - Ništa od naleta Zvezde, Dokins u kontri postiže četvrti poen u nizu za goste. Kakvu rampu je "udario" Baćović Bolomboju! 

8. minut - Fenomenalni Bolomboj vraća zakucavanjem iz ofanzivnog skoka domaće na -10! Drobnjak je izborio faul Nedovića na šutu i pogodio oba penala.

7. minut - Evo dobrog dodavanja Nedovića za zicer Mitrovića. Ivišić je promašio trojku. Bolomboj je potom pogodio iz reketa, a SC Derbi gubi loptu u napadu. Nedović je ubrzao u napadu i to ga je koštalo dobijene rampe!

6. minut - Teodosić je izblokiran prilikom polaganja od strane Ivišića, au kako igra Studentski centar! Sferopulos traži idealnu petorku, ali je ne pronalazi. Niko ne može ništa da pogodi kod domaćih.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Studentski centar

5. minut - Pavlićević još jednom lagano ide na zicer! Uključila se publika potpuno, Zvezda je na konopcima.

4. minut - Hanga je promašio trojku, a Hadžibegović je pogodio za neverovatnih +18 gostiju! Teodosić mora da traži poene sa penala.

3. minut - Pavlićević još jedna trojka! Hadžibegović je na polaganju nakon toga Kako igra Derbi! Nova najveća prednost! Poklonio je Mirković poen sa penala Teodosiću nakon što mu je svirana tehnička.

2. minut - Uzvratio je Teodosić, a potom pogađa i Pavlićević za tri! Sjajan ritam na otvaranju drugog dela! Davidovac je poentirao posle ofanzivnog skoka Mitrovića. 

1. minut - Ivišić otvara drugo poluvreme poenima, ali je uzvratio Hanga. Kakva dalekometna trojka Kapuste! 

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Prvo je Kapusta bio polovičan sa linije penala, a onda i Teodosić. AU KAKVA NESMOTRENOST U ODBRANI DOMAĆIH! Ivišić je pogodio za dva iz neverovatne pozicije, a Gedraitis dao loptu u ruke Dokinsu koji zakucava za dvocifrenu prednost Derbija za kraj poluvremena! 30:40

9. minut - Teodosić ponovo promašuje trojku, a Kapusta pravi korake u napadu. Bolomboj je ostao sam u reketu i iskalio svu frustraciju zbog dosadašnje igre na obruču.

 

 

8. minut - Dosuđen je nesportski faul Bolomboju iz kog su gosti profitirali dva poena sa linije penala.

7. minut - Davidovac je sada izgubio loptu nagazivši aut liniju u napadu. Usledio je vrlo loš napad Derbija, a potom i domaćih.

6. minut - Davidovac je uneo živost u igru Zvezde, sada je precizan i flouter. Evo trojke Nedovića i konačno je malo živnula Zvezda. Ipak Bogavac ide na lake poene još jednom.

5. minut - Evo konačno trojke za Zvezdu, pogodio je Davidovac. Isti igrač je potom faulirao Bogavca na šutu za tri nakon čega su usledili ogromni protesti domaćih, a činilo se i opravdano. Derbi je u svakom slučaju profitirao tri poena. Evo Hanginih poena.

4. minut - Tompkins je promašio drugu trojku, a Drobnjak napravio faul u napadu. Veoma neatraktivna utakmica na obe strane za sad. Hadžibegović je na ziceru u kontranapadu i odvodi Derbi na dvocifreni plus!

3. minut - Ivišić je na ziceru, a sudije su proveravale situaciju oko auta jer je čelendž zatražio Jakara. Na kraju je Baćević pogodio uz faul Nedovića. Tompkins je ranije ušao i dozbolio Baćeviću da ponovi slobodno bacanje i drugi put ga realizuje.

 

 

2. minut - Tompkins beleži prve poene na meču pogotkom sa poludistance. Sjajni Tompkins je potom digao publiku na noge sa dve ukradene lopte, ali je Teodosić promašio trojku.

1. minut - Odmah izgubljene lopte na obe strane.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Bogavac je iz tranzicije promašio trojku, ali Ivišić nakon toga hvata skok i poentira. Fenomenalni Studentski centar posle prve četvrtine ima +6 posle pogotka Teodosića sa linije penala. 15:21

9. minut - Lazić je ostao sam kao duh u korneru i pogodio trojku - karakterističan potez kapitena. Ilić je dobro skočio za mrtvu loptu, ali je Gilespi napravio još jedan faul u napadu. Odlično je Drobnjak ugurao Jaga pod koš i pogodio.

8. minut - Još jednom je Teodosić poentirao, posle prodora. Sjajno je odgovorio Mirković pogotkom sa poludistance.

7. minut - Dokins je poentirao, a potom i dobio loptu u ruke od Gilespija, te se izborio za dva bacanja i i njih pogodio. Strpljiv napad Zvezde završen je prvom pogođenom trojkom crveno-belih. Miloš Teodosić ju je ubacio. Domaći hvataju ritam nakon faula u napadu SC Derbija.

6. minut - Evo konačno poena iz igre posle punih pet minuta za Crvenu zvezdu. Teodosić je asistirao za Mitrovića, a ista kombinacija proradila je ponovo nakon poena Dokinsa.

Republika

Foto: Starsport

Crvena zvezda - Studentski centar

5. minut - Evo dobre energije Nedovića, naterao je Pavlićevića na izgubljenu loptu. Ušao je Teodosić i odmah digao za tri, ali je i on promašio. Veoma loš šut domaćih za sad.

4. minut - Gedraitis je promašio za tri, ali tu je svemogući Bolomboj sa ofanzivnim skokom. Ne može ni Nedović da pogodi trojku. Još jednu promašenu trojku Gedraitisa kaznio je Pavlićević pogotkom na drugoj strani i tako primorao Sferopulosa da već zove tajmaut.

3. minut - Ivišić je sada pogodio i trojku, a Mitrović je napravio čiste korake i izgubio već treću loptu.

2. minut - Ivišić postiže prve poene za goste, a Hanga potom pravi faul u napadu. Slabo je Zvezda ušla u meč napadački. Istu grešku potom je napravio i Mitrović.

1. minut - Odmah je na liniju penala stao Mitrović i pogodio jednom.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

17:50 - Studentski centar je u lošoj seriji od četiri poraza, što će Sferopulosov tim pokušati da iskoristi večeras.

17:00 - Podsetimo, pobednik ovog dvomeča ukrstiće koplja sa boljim iz duela Mega - Cedevita Olimpija.

 

Cup tree provided by Sofascore

UVOD

Posle katastrofalnog spuštanja zavese na evroligašku sezonu u Istanbulu, Zvezda ima imperativ "vađenja kestenja iz vatre" u plej-ofu AdmiralBet ABA lige, a pohod na titulu na Jadranu započeće večeras u 18 časova kada u Beograd dolazi ekipa Studentskog centra. Podgorički tim je prošle sezone pošteno namučio Partizan u istom delu takmičenja, pa ne sme biti opuštanja.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić u najavi za ovaj meč istakao je da će ekipa dati sve od sebe da se iskupi za bruku u Istanbulu.

Došli smo do plej-ofa, što se tiče Jadranske lige, taj neki prvobitni cilj u vidu prvog mesta i prednosti domaćeg terena smo ostvarili. Sledeći cilj je polufinale i ići ćemo tako od faze do faze. Iskoristio bih priliku da pozovem naše navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže tokom čitave serije, a mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje i obradujemo naše navijače, a i iskupimo za prethodnu utakmicu celokupnoj zvezdaškoj javnosti. Želimo da u ovoj plej-of seriji pokažemo da je ovo bio samo loš dan, a i da im se zahvalimo na celoj sezoni i podršci koju su nam davali tako što ćemo osvojiti Jadransku ligu, rekao je Lazić.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

Dejan Jakara

Trener Podgoričana Dejan Jakara je svestan da ih očekuje težak, ali ne i neizvodljiv zadatak.

– Želja je da pokušamo da jednu utakmicu iznenadimo Crvenu zvezdu, a u crnogorskoj ligi da igramo finale. To je cilj koji je težak, ali moramo da imamo ciljeve do kojih se teško dolazi. Mislim da možemo da igramo puno bolje sa Crvenom zvezdom nego što smo igrali u Beogradu. Tamo nismo dali 100 odsto. Na meni i stručnom štabu je da igrače pripremimo, da budu što više fokusirani, da na terenu ne bude opuštanja. Ako to uspemo, onda ekipa može biti puno bolja, smatra Jakara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading