DENVER LAKO SAVLADAO MEMFIS! Jokićev dabl-dabl NEDOVOLJAN za prvo mesto!

Autor:

Sport

14.04.2024

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su u poslednjem kolu NBA lige u Memfisu Grizlise rezultatom 126:111.

DENVER LAKO SAVLADAO MEMFIS! Jokićev dabl-dabl NEDOVOLJAN za prvo mesto!

Foto: Tanjug/AP

Denver je do pobede stigao, čini se sa "pola gasa", uz odlično raspodeljene poene i minutažu svih igrača na terenu. Svako je dao određeni doprinos u nadi da će to biti dovoljno za prvo, ali će ipak morati da se zadovolje drugim mestom.

MEMFIS GRIZLIS - DENVER NAGETS 111:126

(26:29, 28:37, 21:28, 36:32)

Pre susreta znalo se - jedino bi Nagetsi bili prvi ukoliko Oklahoma i Minesota izgube, a s obzirom na to da su Tanderi apsolutno razmontirali Dalas sa 135:86, a da su Timbervulvsi poraženi od Finiksa, Jokić i ekipa završiće regularni deo sezone kao drugoplasirani tim na Zapadu.

Što se tiče samog meča, Denver je kontrolisao dešavanja tokom čitavih 48 minuta. Bilo je neizvesno u prvoj četvrtini, ali jednom kada je prednost počela da raste, samo se sve više povećavala do poslednje deonice kada je Denver malo spustio gas. A Nikola Jokić se danas možemo reći i "odmarao", zabeleživši dabl-dabl učinak od po 15 poena i skokova uz 5 asistencija. Ipak, Nagetse je do pobede predvodio Marej sa 21 poenom, dok je ubedljivo najbolji pojedinac na meču bio Dži-dži Džekson koji je ubacio čak 44.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

12. minut - Grizlisi ne žele da se predaju, Denver pravi nekoliko jefinih grešaka i dozvoljava šest vezanih poena domaćoj ekipi. Ipak, razlika je već prevelika da bi do preokreta došlo, s toga sa linije penala tačku na meč stavlja Redži Džekson.

9. minut - Memfis se vratio na -15.ali je Nagi siguran i vraća 17 poena prednosti Denveru.

6. minut - I dalje u istom ritmu. Igra se poen za poen - trojka na jednoj, pa na drugoj strani... Votson - Džekson, Laravija-Pipen. Nagetsi drže odstojanje i dalje, Meloun je zvao tajmaut ne bi li se ponovio San Antionio iz prošlog kola.

3. minut - Denver lako odrađuje posao u poslednjoj četvrtini, igra se čisto da se "otalja". Nagetsi su prešli stotku poenima Redžija Džeksona.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

12. minut - Kada su u pitanju najveći rivali Denvera u borbi za prvo mesto, Oklahoma trenutno gazi Dalas sa čak 50 poena razlike, pa je izvesno da će biti prva, dok Minesota gubi od Finiksa, ali ima još dosta da se igra. Što se tiče ovog meča, Gordon je pogodio dva bacanja, Braun je sasuo trojku, ali jedini raspoloženi u redovima Memfisa Džekson uspeva da odgovori za kraj treće četvrtine.

9. minut - Kaldvel-Poup je pogodio trojku, ali je nakon njegove prodate lopte sa šest vezanih poena uzvratio Džekson.

6. minut - Denver igra izuzetnu treću četvrtinu. Trio Jokić-Marej-Porter donosi Nagetsima +20. Čini se da sada dodaju gas da potpuno slome protivnika, no, pričekajmo.

3. minut - Zalepio je loptu za ruku Nikola Jokić! Denver je odlično ušao u drugo poluvreme i serijom od 6:2 na startu naterao trenera Memfisa na tajmaut.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

12. minut - Poeni, pa brze ruke Nikole Jokića donose Denveru u pravom momentu prvu dvocifrenu razliku na meču! Porter je pogodio trojku da to potvrdi. Laravija smanjuje na -10 trojkom, a potom je Gordon pogodio za dva za kraj prvog poluvremena. 54:66.

 

9. minut - Marej vezuje četiri poena zaredom sa linije za slobodna bacanja, Jokić se vratio na teren i asistirao Kaldvel-Poupu. Na drugoj strani Džekson i dalje najdominantniji, a pomaže mu Laravija.

6. minut - Memfis je vezao pet poena preko Pipena i Džeksona, ali sjajni Džamal Marej ima odgovor i na to. Upisao je već 15. poen. Jokić u ovim trenucima odmara.

3. minut - Braun je pogodio daaaleku trojku, ali mu je uzvratio Džekson. Defanzivno slabo na obe strane, po navici u NBA. Nakon tajmauta Melouna Braun je vezao četiri poena i uhvatio odličan zalet.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

12. minut - Memfis za sada uspeva da odoleva aktuelnom šampionu najviše preko Dži-dži Džeksona koji ima sedam poena posle prve deonice. 26:29 vodi Denver.

9. minut - Grizlisi su vezali četiri poena, a onda je ponovo Jokić promešao odbranu domaćih i poentirao. Marej je ovog puta pogodio oba bacanja.

6. minut - Razigrao se Marej i vezao pet poena. Preko Džeksona i Pipena odgovaraju domaći, a onda Kanađanin iz Denvera pogađa jedno od dva slobodna bacanja.

3. minut - Jokić je otvorio susret poenima. Ubrzo je Denver preko Mareja poveo 7:2 i naterao trenera Memfisa na prvi tajmaut u ranoj fazi meča. Nakon nesporazuma na defanzivnom skoku Memfis je izjednačio preko Laravije.

MEČ JE POČEO

PRE UTAKMICE 

21:35 - Očekuje se da svakog momenta počne meč.

21:05 - Podsetimo, Denver, ukoliko slavi na gostovanju Memfisu, nema zagarantovanu prvu poziciju jer mora da čeka rezultate iz Oklahome i Minesote, te da se nada porazima dva najveća rivala.

 

UVOD

Poslednjih 15 utakmica regularnog dela sezone u NBA ligi igraće se u nedelju uveče od 21:30 časova po srpskom vremenu, što će biti idealno za ljubitelje košarke u Srbiji. U finalnom krugu, poseban akcenat biće stavljen na Nikolu Jokića i Denver Nagetse, koji se nalaze u trci za prvo mesto Zapadne konferencije zajedno sa ekipama Minesote i Oklahome.

Standings provided by Sofascore


Nagetsi, Timbervuvlsi i Tanderi trenutno dele isti skor od 56 pobeda i 25 poraza, što je velika retkost u istoriji NBA lige pred poslednje kolo. Timu iz Kolorada je neophodna pobeda protiv Memfisa kako bi imali šansu da osvoje prvo mesto, ali istovremeno im treba i poraz Minesote i Oklahome. Ukoliko se ovo ne ostvari, Nagetsi će zauzeti drugo ili treće mesto. A Jokić i ekipa sami su krivi što su ovo sebi dozvolili, budući da su do prošlog kola držali sve u svojim rukama, ali su iznenađujuće poraženi od San Antonija i tako su bukvalno predali prvu poziciju na tacni jednoj od pomenute dve ekipe.

 

 

Denver Nagetsi imaju na papiru najlakši zadatak u poslednjem kolu, ali konkurencija neće biti nimalo laka. U slično vreme, na terenu su se našli i ostali srpski košarkaši. U još boljem terminu od 19 časova mogli smo da pratimo Bogdana Bogdanovića (Indijana - Atlanta), Tristana Vukčevića (Boston - Vašington) Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog (Klivlend - Hornetsi) i Nikolu Jovića čiji protivnički tim predvodi trener Darko Rajaković (Majami - Toronto). Nama ostaje samo da uživamo u nedeljnom popodnevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading