ZVEZDINA BRAĆA KROJE SUDBINU PARTIZANU: Crno-beli se pitaju, ali će SVI RIVALI biti SILNO motivisani

Autor:

Sport

22.03.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Željka Obradović sa sve tri pobede idu u plej-in Evrolige, ali put do toga je trnovit i prepun kalkulacija.

ZVEZDINA BRAĆA KROJE SUDBINU PARTIZANU: Crno-beli se pitaju, ali će SVI RIVALI biti SILNO motivisani

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana i dalje imaju sudbinu plasmana u plej-in Evrolige u svojim rukama uprkos (ne)očekivanom porazu od Reala u grotlu Arene sa 88:76 i dolasku na skor 14-17. Izabranici Željka Obradovića će do kraja ligaškog dela elitnog takmičenja odigrati još tri utakmice, a siguran prolaz im donose samo sve tri pobede.

Prva sledeća prilika da se slavi i to pod imperativom pobede biće 28. marta u beogradskoj Areni protiv Olimpijakosa. Crveno-beli iz Atine, inače bratski klub Partizanovog večitog rivala Crvene zvezde, slavili su tesno u prvom susretu u Grčkoj (98:94), pa vi crno-beli revanšom otvorili sebi vrata plej-ina. Međutim, to neće biti nimalo lako jer se i Olimpijakos bori, doduše za šestu poziciju koja vodi direktno u plej-of.

Foto: ST/Danijel Kokanović

BRAĆA: Navijači Olimpijakosa i Crvene zvezde

Pritom to nije sve, jer Partizan posle poraza od Reala mora da ide na pobedu i u Berlinu protiv "fenjeraša" takmičenja Albe. Ta pobeda sada je postala moranje, ali kako su crno-beli bili ubedljivi u Beogradu, uz pretpostavku da će se Zek Ledej do tada vratiti u tim, ona bi mogla i da se očekuje. Pritom nema sumnje da će partizanovci napraviti domaćinski ambijent, kao što su to radili i u Minhenu protiv Bajerna.

I za kraj, direktna borba za mesto u plej-inu. Partizan će u poslednjem kolu ligaškog dela Evrolige, 12. aprila, u Areni dočekati Valensiju, koja je trenutno ta prva iznad Partizana. Doduše, "slepi miševi" večeras igraju protiv Monaka u gostima, pa bi i četa Saše Obradovića mogla da pomogne ako odbrani Kneževinu. Međutim, taj direktan duel za poziciju je presudan, ako za 20 dana bude takva situacija na tabeli, i bez obzira na sve se mora ići na pobedu. Bilo da ona donosi prolaz, ili častan oproštaj od Evrolige za ovu sezonu.

Republika

Foto: Euroleague.net

Zek Ledej protiv Valensije

Istovremeno, dok se bude borio na svojim utakmicama, Partizan će morati da gleda i ka drugim terenima. Osim Valensije (skor 14-16 pred večerašnji meč) u igri za to deseto mesto su i Efes, Armani i Bajern, svi sa skorom 14-17 kao i crno-beli. Tu je i Baskonija sa skorom 16-15, ali i jako teškim rasporednom pa joj se mogu desiti svi porazi do kraja. U tom slučaju Partizan sa sve tri pobede može i do devete pozicije, a to znači igranje prvog meča plej-ina kod kuće.

Imajući u vidu da je puno ekipa trenutno u igri, puno je i opcija i brojnih kalkulacija, tim pre što će ti biti još međusobnih duela. Sve to biće nepotrebno ako "parni valjak" bude gazio punom parom i ostvari tri od tri pobede. Toga su svesni i Žocovi puleni.

Foto: Starsport

Naoštren: Frenk Kaminski

- Imamo još tri utakmice i ako ih dobijemo, ne moramo da brinemo o nekom drugom scenariju. Moramo da uradimo sve što je do nas. Naši navijači su neverovatni, pokazuju to na svakoj utakmici. Nikada nisam video tako nešto u celoj karijeri. Oni ljubav i podršku pokazuju i kada izgubimo, sjajno je videti takvu podršku. Znam da će biti uz nas i u naredne dve utakmice kod kuće - poručio je Frenk Kaminski.

RASPORED DO KRAJA

BASKONIJA (9. mesto, 16-15)
28. mart Baskonija - Efes
5. april Real - Baskonija
12. april Virtus - Baskonija

VALENSIJA (10. mesto, 14-16)
22. mart Monako - Valensija
27. mart Makabi - Valensija
4. april Valensija - Asvel
12. april Partizan - Valensija

PARTIZAN (11. mesto, 14-17)
28. mart Partizan - Olimpijakos
4. april Alba - Partizan
12. april Partizan - Valensija

EFES (12. mesto, 14-17)
28. mart Baskonija - Efes
5. april Fenerbahče - Efes
11. april Efes - C. zvezda

ARMANI (13. mesto, 13-17)
22. mart Armani - Fenerbahče
28. mart Žalgiris - Armani
5. april Armani - Virtus
11. April Makabi - Armani

BAJERN (14. mesto, 13-17)
22. mart Bajern - Makabi
28. mart Bajern - Barselona
5. april Bajern - Panatinaikos
11. april Monako - Bajern
 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading