PARTIZAN NIJE IMAO SNAGE ZA VIŠE! Hezonja PONOVO UGASIO SNOVE grobara! Panter se KASNO PROBUDIO!

Autor:

Sport

21.03.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su ostali kratkih rukava u Areni.

PARTIZAN NIJE IMAO SNAGE ZA VIŠE! Hezonja PONOVO UGASIO SNOVE grobara! Panter se KASNO PROBUDIO!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su pred krcatim tribinama Arene od Real Madrida u okviru 31. kola Evrolige 76:88 (13:13, 18:20, 23:35, 22:20).

Iako su u prvom poluvremenu crno-beli bili u apsolutnom egalu, meč je odlučila je užasna treća četvrtina, i sjajna igra Marija Hezonje. 

Foto: Starsport

Mario Hezonja

Najefikasniji u timu Partizana bio je Frenk Kaminski sa 19 poena i indeksom korisnosti 20. Pomogli su mu Naneli i Panter sa po 16 poena. 

Statistika možda svedoči drugačije, ali kapiten crno-belih je potpuno zastranio na susretu sa Madriđanima, a njegovo kasno buđenje u poslednjem kvartalu, samo je vratilo lažnu nadu navijačima.

Što se Reala tiče,  najbolji je bio pomenuti Mario Hezonja. Hrvat je postigao čak 25 poena, imao fantastičan procenat šuta za tri, čak 5/6.  

Prva četvrtina otpočela je veoma loše po obe ekipe. Ni Partizan, ni Real Madrid nisu mogli da povežu ofanzivne linije, tako da su jedva prebacili 26 poena za četvrtinu.

Foto: Starsport

Aleksa Avramović

Crno-beli su uspeli da zatvore Edija Tavaresa u reketu udvajanjima, ali je isti slučaj bio sa agresivnom odbranom bekova Čusa Matea nad Kevinom panterom. Delovalo je da "parni-valjak" može ući u drugi kvartal sa prednošću od tri poena, ali se onda pojavio Mario Hezonja i pogodio trojku sa "druge planete" za izjednačenje. 

Drugi deo igre su ponovo obeležili promašaji. Upečatljiv je podatak da je Partizan ubacio tek dva šuta za tri poena iz čak 15 pokušaja. Ni Real nije bio ništa bolji, tako da su "Los Blankosi" imali nekih 23% (3/13).

U trenucima poenterske suše, najviše su se isticali Frenk Kaminski i Džejms Naneli. Nekadašnji igrač Šarlot Hornetsa je u više pokazao kakvu centarsku tehniku poseduje, dok je šuter crno-belih razglasio svoj povratak u formu posle povrede. Na odmor se otišlo nerešenim sa minimalnom prednošću Madriđana od dva poena. 

Foto: Starsport

Frenk Kaminski

Ipak, u treći kvartal predstavljao je pad u igri crno-belih. U početku je sve išlo veoma solidno. Kaminski je rešetao sa distance, a jedna od njegovih trojki nagovestila je da bi Partizan mogao da se prebaci momentum na svoju stranu.

To nije bio slučaj. Sredinom četvrtine, počinje ofanzivna rapsodija Marija Hezonje, a Hrvat predvodi svoju ekipu u seriji 16-0, iz koje nije bilo povratka za izabranike Željka Obradovića. 

Na ulasku u poslednji deo igre, videlo se da crno-beli nemaju snage. Mučili su se u pokušajima da dođu do koša, a definitivno nije pomoglo mnoštvo promašenih zicera Alekse Avramovića.

Tada je lažni sjaj vratio Kevin Panter. Kapiten Partizana se nije video kroz čitav meč, a za vrhunsku odbranu nad njime sprovodili su Abalde i Kozer. Ipak, Kevin se oslobodio, probudio, vezao čak 11 poena, ali sve to, bilo je nedovoljno.

Foto: Starsport

Kevin Panter

Kada god bi pronalazio put do koša, izvlačio faulove na ulazima, Real bi pronašao odgovor. Tačku na svaku sumnju stavio je heroj "Los Blankosa" poenima uz faul na tri minuta do kraja, čime je okončana svaka nada crno-belih da bi konačno mogli da se osvete Madriđanima za bolne uspomene iz plej-ofa prošle sezone. 

Nakon što je "propala" ova prilika za crno-bele, nema vremena za očajavanje, jer je sve i dalje u Partizanovim rukama. Ili bi barem trebalo da bude.

Sa skorom 14-17, crno-beli sada imaju identičan učinak kao Anadolu Efes koji je  uspeo da savlada Albu večeras, dok će Valensija sutra na gostovanju Monaku biti u prilici da pretekne Partizan na tabeli ukoliko savlada tim Saše Obradovića. Ipak, u poslednjem kolu će "parni valjak" odmeriti snage sa španskim timom, a s obzirom na to da su ih u prvom meču savladali, izabranici Željka Obradovića će u slučaju da pobede sve utakmice do kraja biti iznad "šišmiša".

Što se Reala tiče, oni suvereno čuvaju tron Evrolige sa nestvarnim skorom 25-6. 

Standings provided by Sofascore

 

KRAJ!

Četvrta četvrtina: 

10. minut - Jabusele hvata ofanzivni skok, i Real poentira, čime je ozvaničen kraj meča. 

9. minut - Novi neverovatni poeni Reala, a Panter promašajem za tri verovatno stavlja tačku na svaku spekulaciju (ako je takve uopšte bilo). 

8. minut - Trojka Pantera! Mašina je definitivno kasno počela da radi. Dokaz nemoći kapitena crno-belih je to što mu je ovo prva trojka na meču. Na poene Deka, Panter odgovara novim polaganjem uz faul. Precizan je bio i sa bacanja. 

7. minut - Kasno se budi Panter. Pogodio je preko Abaldea uz faul, ali ni ova tri poena verovatno neće biti dovoljna da nadomeste veliki zaostatak. 

I naravno, svaki dobar potez Partizana, anulira Mario Hezonja. Ovaj put je uradio isto što i Kevin Panter - pogodio uz faul. Ponovo poeni kapitena crno-belih. 

6. minut - Sumnjiva odluka sudija da dosudi faul Doužeru rezultira poenima Gabrijela Deka, deluje da Partizan nije uhvatio poslednji voz za povratak u meč. Neuspešan čelindž Željka Obradovića vraća loptu u posed Reala. 

5. minut - Nesportski faul Poarijea nad Doužerom! Može li ovo makar malo okrenuti momentum? 

Doužer je bio polovičan -  ne koristi Partizan poklonjene šanse. 

Zaleteo se Naneli u srce reketa i uspeo da upeca Poarijea koji pravi novi faul i šalje Amerikanca na bacanja. Ovaj put - stoprocentni učinak. 

Konačno odbrana crno-belih, a Kampaco na drugoj strani faulira Smailagića. Mora napolje Argentinac jer mu je ovo četvrta greška. Koristi Doužer novu priliku. 

4. minut -  Faul Kevina Pantera nad Poarijeom prilikom mis-meča. Srećom, prekršaj je na zemlji. 
Nije to pomoglo crno-belima jer je Jabusele poentirao iz okreta. 

3. minut - Nova trojka Hezonje! Hrvat ima "vrelu šaku". Ovo mu je bio peti snajper sa distance iz šest pokušaja. Željko traži tajm-aut. Naneli solo prodorm posle pauze beži Poarijeu i poentira uz pomoć table.

2. minut - Previše lako dolazi Real do poena preko Poarije iz ofanzivnog skoka. Na drugoj strani ništa ne ulazi crno-belima. 

1. minut - Serija 16-0 zatvorila je treći kvartal. Moraće crno-beli mnogo bolje. 
Konačno poeni preko Pantera. Da li se konačno pojavio kapiten?

Treća četvrtina: 

 

 

10. minut - Kampaco pogađa na ulazi, previše su dopustili crno-beli. Užasna četvrtina Partizana. "Parni valjak" je u samo minut izgubio sve što je gradio čitav duel. Biće potreban vraški napor kako bi se sustrigao "kralj". 

9. minut - Ponovo maši zicer Aleksa. Neverovatno koliko je lakih poena ispustio Avramović. 

Potom Hezonja budi traume grobara, i pogađa iz step-beka trojku sa "onoga sveta". Željko traži tajm-aut. Zanimljivo koliko ovaj šut liči na onaj iz Madrida u onoj tragičnoj petoj utakmici plej-ofa. Nadamo se da ishod neće biti isti. 

Aleksa promašuje težak šut za tri, a Kozer to kažnjava za +8 Madriđana. 

8. minut - Kampaco vraća trojku na drugoj strani. Drugo poluvreme nam je donelo očekivano uzbuđenje. 

7. minut - KABOKLOOO!!! Nova trojka u režiji Brazilca!

6. minut - Ponovo pivotira Kaminski i pogađa. Amerikanac igra defintivno meč sezone. Posle tajm-auta, Kampaco pravi faul nad Avramovićem. Ovo mu je treći na meču. Isto čini i Tavares, čime se ispunio bonus Reala. Na bacanjima, Aleksa je bio polovičan. 

Hezonja sjajno fintira šut i spušta loptu Tavaresu za zakucavanje, ali mu vraća Bruno. 

5. minut - Hezonja je bio precizan oba puta sa slobodnih bacanja, a Panter ne pogađa skoro otvorenu trojku, što čini Jabusele na drugom kraju parketa. 

4. minut - Avramović konačno poentira na ulazu, rasplamsalo se u Areni. 

KAMINSKII! Čak 17. poen za Frenka, ponovo je pogodio trojku za novo vođstvo. 

3. minut - Laki poni za Kozer, koji se do sada prezežo isticao odbranom nad Panterom. 

2. minut - Hezonja je poentirao uz faul, ali nije bio precizan sa bacanja. Na drugoj strani Kaminski pogađa trojku i vraća prednost Partizanu. 

1. minut - Kozer promašuje trojku preko ruke, a faul nad Kaminskim pravi Tavares pri agresivnom pokušaju ofanzivnog stoka.

ALEKSAAA! Trojka Partizanovog Čačanina ne pomaže mnogo jer mu je Jabusele "refundira" u sledećem napadu,. 

POLUVREME!

Druga četvrtina: 

10. minut - Promašuje Naneli teško polaganje, a sada Real troši napad. Iako Hezonja nije pogodio na ulazu, Dek je suviše lako stigao do ofanzivnog skoka i poentirao. Željko traži tajm-aut. 

 

 

Panter promašuje trojku za kraj četvrtine

9. minut - Naneli poentira uz faul. Sjajno se vratio Amerikanac posle povrede - samo da ovako nastavi.

Pa da li je moguće? Real je u ovoj utakmici ubacio toliko nestvarnih poena, a novi je bio u režiji Deka uz faul. Argentinac je bio precizan sa penala. 

8. minut - Lagano poentira Kozer iz trčanja za izjednačenje. 

7. minut - Naneli pogađa na "bek-dor" Kaminskog. Ipak, Poarije primorava Smailagića na faul pri pokušaju polaganja. Srećom, nije uspeo da poentira. Francuz je promašio jedno, tako da se ovaj prekršaj isplatio.

NANELIIII!!! Kakva trojka iz driblinga "crnog strelca", ali to vraća već dobro poznati super-Mario. 

6. minut - ALEKSAAAA! Kakvo kucanje Čačanina. Na drugom kraju parketa je Hezonja ostao polovičan sa bacanja. 

5. minut .- Kaminski promašuje trojku, ali radi ofanzivni skok Partizana. Prvo Smailagić hvata loptu, a potom i Frenk "The Tank", koga šalje Jabusele na penal. Bio je precizan oba puta. Abalde pogađa trojku na drugom kraju parketa. 

4. minut - Loši napadi Reala, sada je promašio Jabusele, ali je zato Aleksa propustio otvoren ulaz. Meč pun promašaja je u Areni. 

3. minut - KAMINSKI!!! Sjajno kucanje Amerikanca, deluje da je raspoložen večeras. Ne pogađa Real  na drugoj strani, a Naneli to kažnjava pogotkom iz prodora. 

2. minut - Kaminski poentira iz pivotiranja i vraća vođstvo crno-belima. Teško da je u poslednjih par godina bilo lepše centarske tehnike. Ponovo dva šuta za tri promašuju "Los Blankosi". Ovaj put, Hezonja je bio neprecizan.

Anđušić pravi totalno nerezonski faul nad Musom pri šutu za tri. Bosanac je sa penala bio siguran

1. minut - Užasan šut obe ekipe. Partizan ima 1/9, a Real 1/8, što Hezonja nadograđuje novim promašajem. 

Prva četvrtina:

 

 

10. minut - SJAJNI ALEKSA! Finta nad Musom u reketu i konačno izjednačenje. Na drugoj strani, bosanski košarkaš ne uspeva da poentira, ostalo je pet sekundi koje Edi Tavares ne koristi pametno. 

 

 

Izvlači Anđušić tri bacanja veoma staloženom fintom šuta iz ugla. Bio je stoprocentan, a Real na drugoj strani ne uspeva da poentira Musinim prodorom, ali onda Hezonja izjednačuje trojkom sa nestvarne udaljenosti. 

9. minut - Poentira Jabusele, ali mu vraća Bruno iz ofanzivnog skoka na drugoj strani. 

8. minut - Vrlo loši napadi na obe strane. Dobro Real zatvara Pantera, ali isto se može reći za tretman odbrane crno-belih prema "tornjevima" Reala. 

Kozer sapliće kapitena Partizana, a Kevin biva polovičan sa linije penala. 

7. minut - Hoćemo li videti dvocifrene brojke do kraja četvrtine? Konačno, poentira Tavares sa visokog posta, a Jaramaz promašuje otvoren šut za tri. 

6. minut - Loši napadi na obe strane, o čemu svedoči rezultat. Poarije je napravio faul pri pokušaju ofanzivnog skoka. Idemo na TV tajm-aut. Loš pokuušaj Kabokla za tri srećom ne rezultira kaznom. 

5. minut - Kozer je precizan sa slobodnih bacanja. Na drugoj strani Panter ne pogađa daleku trojku. Real brzo poentira, a loptu prodaje Kaminski - novi napad za Real. 

4. minut - KAKAV PROMAŠAJ KABOKLA! Zicer nije uspeo da iskoristi Brazilac, a brzu kontru je Doužer morao da seče, što mu je drugi faul na meču. Amerikanac je vičan problemima sa ličnim greškama tako da ovo ne ohrabruje. Na liniju penala je poslao Poarijea, koji je oba puta bi precizan. 

3. minut - Pokušaj Kaminskog za tri nije prošao, ali ofanzivnim skokom crno-beli dolaze do novog napada.

Kampaco pravi drugi faul, ovo može biti problem za Real. 

Nije uspeo da iskoristi Partizan dodatnu priliku za napad, ali ni Madriđani ne uspevaju da povežu ofanzivne redove. Na drugoj strani, Panter koristi brzu tranziciju. 

2. minut - Pogađa Kaminski za tri, sjajan šut otvara meč. Na drugoj strani, Kozer je neprecizan iz ugla. Kontru Partizana je faulom isekao Kampaco. 

1. minut - Prvi napad imaće Partizan. Crno-beli ne uspevaju da poentiraju iz šuta Kamisnkog, srećom, Hezonja to ne kažnjava na drugoj strani. 

Postave: 

Partizan - Panter, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo 
Real Madrid - Kampaco, Kozer, Hezonja, Dek, Poarije

Pre meča:

8.23 - Arena je krcata i spremna za osvetu. 

 

 

20.12 - Pored Hezonje, ostali su dobili bučne zvižduke. 

 

 

20.00 - Grobari su gromoglasnim aplauzom dočekali hrvatskog košarkaša Marija Hezonju.

 

 

Uvod:

Košarkaši Partizana će dočekati moćni Real Madrid u Areni od 20.30 časova, u okršaju 31. kola Evrolige. Crno-bele očekuje paklen posao protiv prvoplasirane ekipe najjačeg takmičenja Starog kontinenta, a eventualna pobeda bi mogla biti krucijalna, kako u borbi za plej-in, tako i u procesu podizanja samopouzdanja ekipe koja posrće u najbitnijem delu sezone. 

Republika

Foto: twitter.com/Real Madrid

Pi Džej Doužer i Fakundo Kampaco

Partizan je trenutno u lošoj formi. Iako je pobeda protiv Baskonije najavila bolje dane, skor u poslednjih sedam mečeva je izuzetno slabašan, tačnije tek 2-5 u Evroligi. Iako je njegov večerašnji protivnik glavni favorit za trofej pomenutog takmičenja, u poslednje vreme, "kraljevići" su pokazali da nisu nepobedivi. O tome svedoči činjenica da na poslednjih pet utakmica imaju "tek" tri pobede. 

Olakšanje za Željka Obradovića je to što može da računa na sve igrače, sem Zeka Ledeja, koji je i dalje zaokupljen porodičnom tragedijom. Takođe, Partizanu na ruku informacija da stara garda "Los Blankosa" neće moći da pomogne Čusu Mateu u Beogradu. 

Republika

Foto: Starsport

Prošlosezonski okršaj crno-belih i Reala

Naime, španski košarkaši Ćaćo Rodrigez, Serhio Ljulj i Rudi Fernandez propustiće "megdan" sa crno-belima usled problema sa povredama. 

U susret novom ljutom okršaju sa rivalom, koji je u kontroverznom plej-of susretu prošle sezone izbacio Partizan, govorio je najtrofejniji trener Evrope, popularni Žoc. 

Željko Obradović

Imali smo trening u neuobičajenom terminu jer je jedini on bio slobdan. Gledali smo najbitnije stvari u vezi sa načinom na koji Real napada, ali i kako igra odbranu. Ušli smo u salu, dobro smo se istegli, o tome vode računa kondicioni treneri i to je najbitnije. Da bismo branili Real, potrebno je da igramo odbranu kao što smo je igrali protiv Baskonije u najvećem delu susreta. U napadu moramo da donosimo pametne odluke – bilo ih je dosta protiv Baskonije, ali je bilo i loših trenutaka

Foto: Starsport

Željko Obradović

Pored Željka, oglasio se i stručnjak "Los Blankosa", Čus Mateo, koji je govorio o iscrpnosti gustog rasporeda najjačeg evrpskog takmičenja. 

Čus Mateo

To je raspored koji utiče na nas. Probaćemo da povratimo energiju. Imali smo tri utakmice u gostima, ova će biti četvrta. Uz mnogo putovanja i malo vremena za odmor, to je najvažnije. Trebaće nam sutra energije na veoma zahtevnom gostovanju, uz glasne navijače. Preostale četiri utakmice, biće borba protiv ekipa koje još uvek nisu ostvarile cilj postavljen u predsezoni i boriće se za njega do kraja. Biće veoma teška utakmica 

Foto: Starsport

Čus Mateo

Trenutno stanje na tabeli svedoči da je Real izraziti favorit. Madriđani su prvi sa učinkom od 24 pobede i tek šest poraza, dok crno-beli čuvaju željenu desetu poziciju sa skorom 14-16. Ipak, motiv osvete je veliki, a grobari će hukom sa trbina dati sve kako bi njihovi ljubimci izvidali stare rane. 

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading