PRETUŽNA SLIKA SA GROBA ANE BOŽOVIĆ, BOLNA SCENA NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM! Za njega je bila posebno vezana, deka ubijene devojčice ne skida pogled sa spomenika svoje mezimice! (FOTO)

Autor:

Hronika

27.04.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga i sećanje na Anu Božović.

PRETUŽNA SLIKA SA GROBA ANE BOŽOVIĆ, BOLNA SCENA NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM! Za njega je bila posebno vezana, deka ubijene devojčice ne skida pogled sa spomenika svoje mezimice! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić, TikTok/Printscreen

Na groblju devojčice Ane Božović koja je tragično nastradala u masakru 03.05.2023. od strane Koste Kecmanovića, dečaka-ubice, okupili su se ljudi kako bi odali počast devojčici čiji je život prekinut prerano. Na grobu, reči koje su isklesane odražavaju duboku tugu i sećanje na Anu, čija je smrt ostavila neizbrisiv trag u srcima mnogih. Poruka na grobu nosi snažnu emociju i oslikava sliku devojčice koja je otišla s osmehom na licu, prkoseći životu i bolu.

"Odletela naša Ana s osmehom što prkosi, i životu i bolima, daljinama, anđeoski međ anđele sto je nose u zagrljaj pradedovski, da ni tamo sama nije, da je večna ljubav greje..."

Na pomenu, medju okupljenim Beograđanima ima i male dece kao i  starijih ljudi koji jedva stoje na nogama, sto znači da je tuga obeležila zaposela čitave porodice koje su od masakra neutešne.

 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Deda Ane Božović

Među okupljenima, jedan poseban prizor privlači pažnju - deda nastradale devojčice koji tužno sedi i gleda u jednu tačku. Njegova prisutnost na groblju simbolizuje bol i gubitak koji je zadesio porodicu Božović. Njegove oči odaju duboku tugu i nemoć pred gubitkom voljene unuke, ostavljajući snažan utisak na sve prisutne.

Takođe, danas se nekoliko stotina ljudi okupilo ispred crkve kako bi slušali molitvu za ubijene. Na Novom groblju pored Ane Božović počivaju još dve devojčice nastradale masakru - Mara Anđelkovic i Katarina Mitrović.

Sveštenik se moli uz njih i za još petoro ubijenih malisana Bojanu Asović i Adrianu Dukić sahranjene na Bežanijskom groblju, Emu Kobiljski koja počiva na Centralnom groblju, kao i za Dragana Vlahovica školskog čuvara, te tinejdzere Andriju Čikića i Angelinu Aćimović čiji su grobovi na Lešću. 

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama. U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić. Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading