OVO SU PRVE REČI KOJE SU RODITELJI KOSTE KECMANOVIĆA IZGOVORILI NA SUDU: Miljana prva progovorila, Vladimir odobrio, a onda je usledilo OVO!

Autor:

Hronika

25.04.2024

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović uskoro će se na sudu suočiti sa roditeljima maloletnog napadača dečaka-ubice Koste Kecmanovića, Miljanom i Vladimirom Kecmanovićem.

OVO SU PRVE REČI KOJE SU RODITELJI KOSTE KECMANOVIĆA IZGOVORILI NA SUDU: Miljana prva progovorila, Vladimir odobrio, a onda je usledilo OVO!

Foto: ST/Nikola Mutić, N.Pančić, Printscreen/YouTube, Privatna arhiva

Krajem januara ove godine, pred Višim sudom u Beogradu počelo je suđenje ocu i majci dečaka ubice koji je 3. maja 2023. godine izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", uzrokujući smrt devetoro dece i čuvara škole. Kako su javljali naši reporteri tada sa terena, u sudnici su se prvi put oglasili Miljana Vladimir Kecmanović.

Naime, tužilaštvo je predložilo bilo da postupak bude zatvoren za javnost zbog zaštite prava maloletnih lica. Iza toga su reagovali advokati odbrane koji zastupaju Kecmanoviće. Oni su zahtevali da upravo proces bude otvoren za javnost optuživši tužioce da su umnogome činjenica koje nisu trebali iznosili u javnost.

Sudija je tada pitala Miljanu Kecmanović kako se ona izjašnjava i da li se slaže sa zastupnicima odbrane. Ona je kratko odgovorila: Slažem se.

Na isto pitanje, Vladimir Kecmanović je samo klimnuo glavom.

Nakon izjašnjavanja, sud se povukao da donese odluku o ovome.

Dok su roditelji žrtava njenog sina Koste Kecmanovića na suđenje dolazili ispijeni, uplakani i utučeni, reporteri sa lica mesta sa suđenja su javljali da je Miljana Kecmanović u Palatu pravde dolazila našminkana i odevena u skupocenu odeću, a da na njenom licu nije bilo ni naznaka nervoze, kao i da se ponašala hladno.

Nasuprot tome, nalazili su se roditelji žrtava masakra u "Ribnikaru", koji su se sve vreme, tokon niza ročišta držali zajedno na jednoj strani, vidno potrešeni onim što iznova proživljavaju.

Optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predlaže kaznu zatvora od 12 godina za Vladimira Kecmanovića, kaznu od dve i po godine zatvora za Miljanu Kecmanović, dok su za Ratka I. i Nemanju M. predložene kazne zatvora od po tri godine.

Vladimir Kecmanović se suočava sa optužbom za teško delo protiv opšte sigurnosti, zbog obučavanja svog 13-godišnjeg sina za rukovanje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i nebezbednog čuvanja oružja, što nije primereno uzrastu deteta i zakonskim standardima.

Podsetimo, nastavnica istorije Tatjana Stevanović uskoro će se na sudu suočiti sa roditeljima maloletnog napadača dečaka-ubice Koste Kecmanovića, Miljanom i Vladimirom Kecmanovićem.

Njen dolazak na sud zakazan je za 24. jun, a povod je tužba koju je nastavnica podnela protiv roditelja Koste Kecmanovića zbog nematerijalne štete koju je pretrpela usled napada njihovog sina.

Tatjana Stevanović bila je prva žrtva napada i  teško je ranjena kada je maloletnik otvorio vrata učionice i izvršio masakr. Nakon ovog traumatičnog događaja, Stevanovićeva se mesecima oporavljala od posledica teškog ranjavanja, a kao posledica toga dobila je nacionalnu penziju.

Drugi tužioci

Ovo nije prva tužba koja je podneta protiv roditelja maloletnog napadača. Prvu tužbu su podneli roditelji ubijene Adrijane Dukić, dok su drugu podnela 27 članova porodica ostalih ubijenih. Takođe, treću i četvrtu tužbu podneli su dvojica maloletnika koji su ranjeni tokom napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading