JOŽEF PREBAČEN IZ BOLNICE U PRITVOR! Izbo ženu, pa sebi prerezao grkljan u naselju Bangladeš u Novom Sadu!

Autor:

Hronika

09.05.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo stanje je sada stabilno.

JOŽEF PREBAČEN IZ BOLNICE U PRITVOR! Izbo ženu, pa sebi prerezao grkljan u naselju Bangladeš u Novom Sadu!

Foto: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE, shutterstock

Jožef. F. (36) iz Novog Sada, koji je 20. aprila popodne u novosadskom naselju Veliki rit nožem usmrtio svoju partnerku Aranku A. (29), pa pokušao samoubistvo, prebačen je iz bolnice u pritvor.

- On je posle zločina prerezao sebi grkljan, zbog čega je bio na bolničkom lečenju u KC Vojvodine. Sada mu se stanje stabilizovalo i on je krajem aprila prebačen u ćeliju. Takođe, određen mu je i jednomesečni pritvor - kaže izvor Dnevnika.

Kako se ranije navodilo, sumnja se da je Jožef F. ubio svoju nevenčanu suprugu u kući njenog brata u Velikom ritu, iako je postojala zabrana prilaska zbog prethodnih incidenata nasilja u porodici.

Foto: Društvene mreže

Aranka A. i Jozef F.

Prema informacijama iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva, osumnjičeni nije bio registrovan kao osoba protiv koje je podneta krivična prijava za nasilje u porodici. Međutim, formiran je slučaj nasilja u porodici na osnovu hitnih mera koje je izdao PU Novi Sad 21. marta 2024. godine. Tužilaštvo je podnelo sudu predlog za produženje zabrane kontakta i prilaska žrtvi za dodatnih 30 dana, što je prihvaćeno rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu.

Prema objašnjenju tužilaštva, produženje mere važilo je do 22. aprila. Takođe su dobili izveštaj od policije sa zahtevom za dodatnim informacijama od Centra za socijalni rad grada Novog Sada.

Grupa za koordinaciju i saradnju se sastala na redovnom sastanku dana 15. aprila, gde je razmatran slučaj i na osnovu raspoloživih podataka procenjen je srednji stepen rizika, te je naloženo hitno postupanje po prispeću izveštaja iz policije radi utvrđivanja okolnosti radi podnošenje tužbe za zaštitu od nasilja u porodici u odgovarajućem postupku - pojašnjavaju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i dodaju da sada pokojna žena nije imala izrečenu meru zabrane prilaska nevenčanom suprugu.

Prema rečima komšija, Jožef je sa sada pokojnom Arankom, živeo u naselju Bangladešu, ali ga je ona napustila i došla kod brata u Veliki rit. Uprkos zabrani prilaska, Jožef je, kako navode poznanici, često dolazio i nagovarao nevenčanu suprugu da mu se vrati. Pretpostavlja se da je iz tog razloga došao i tog kobnog 20. aprila, samo dva dana pre nego što će mu isteći mera zabrane prilaska, kada je sa više uboda nožem usmrtio nevenčanu suprugu, a potom pokušao da izvrši samoubistvo.

Prema rečima poznanika, Jožef F. nije mogao da prihvati činjenicu da ga je žena napustila.

Na Fejsbuku je kačio slike i snimke na kojima je Aranka uz ljubavne i tužne pesme. Bilo je i onih koje govore o rastanku i patnji - napominje sagovornik i dodaje da je dva dana pre ubistva on objavio 73 fotografije, a na čak 70 je pokojna Aranka.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading