OSIM LJUDSKIH, POKAZAO JE I KOŠARKAŠKE VRLINE: Pogledajte neverovatan koš Mirotića u Prizrenu! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.02.2024

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednom je pokazao veličinu.

OSIM LJUDSKIH, POKAZAO JE I KOŠARKAŠKE VRLINE: Pogledajte neverovatan koš Mirotića u Prizrenu! (VIDEO)

Foto: instagram djoker nole

Nikola Mirotić u poseti Prizrenu

Košarkaš Armanija Nikola Mirotić prethodne nedelje igrao je italijanski nacionalni Kup, u kom je izgubio u finalu od Napolija, a narednih nekoliko dana odmora iskoristio je da uradi nešto čime je oduševio sve Srbe.

Nikola je poznat po svojoj posvećenosti veri i redovnim posetama srpskim svetinjama, a ovog puta je mini-odmor iskoristio da poseti Prizrensku bogosloviju na Kosovu i Metohiji.

Mirotić se slikao sa polaznicima bogoslovije, učestvovao je u bogosluženju i pomagao u svakodnevnim aktivnostima monaha, sveštenika i učenika. Pored toga, imao je vremena i za malo košarke te je čak i učestvovao na takmičenju u šutiranju trojki sa učenicima.

Tom prilikom, pogodio je jedan neverovatan šut s celog terena kojim je oduševio sve prisutne.

Mirotićeva poseta Prizrenu i Prizrenskoj bogosloviji još jednom potvrđuje njegovu posvećenost veri i tradiciji, te istovremeno budi nadu u očuvanje i obnovu srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, Prizrenska bogoslovija osnovana je 1871. godine u kući ktitora Simeona Andrejevića Igumanova. Bila je važno mesto pravoslavne vere kod Srba, ali je tokom ratova 1999. godine, zbog NATO agresije i napada albanskih terorista, morala biti evakuisana u Niš. Nakon toga, tokom martovskog nasilja 2004. godine, bogoslovija je zapaljena, ali je 2011. godine obnovljena i ponovo počela sa radom na starom mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading