NIKOLA, VELIKI SI ČOVEK! Mirotić još jednom ODUŠEVIO sve Srbe!

Autor: P. Z.

Sport

21.02.2024

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni košarkaš ne propušta priliku da svaki put iznova očara naš narod.

NIKOLA, VELIKI SI ČOVEK! Mirotić još jednom ODUŠEVIO sve Srbe!

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

Košarkaš Armanija Nikola Mirotić prethodne nedelje igrao je italijanski nacionalni Kup, u kom je izgubio u finalu od Napolija, a narednih nekoliko dana odmora iskoristio je da uradi nešto čime je oduševio sve Srbe.

Nikola je poznat po svojoj posvećenosti veri i redovnim posetama srpskim svetinjama, a ovog puta je mini-odmor iskoristio da poseti Prizrensku bogosloviju na Kosovu i Metohiji.

Mirotić se slikao sa polaznicima bogoslovije, učestvovao je u bogosluženju i pomagao u svakodnevnim aktivnostima monaha, sveštenika i učenika. Pored toga, imao je vremena i za malo košarke te je čak i učestvovao na takmičenju u šutiranju trojki sa učenicima.

Prizrenska bogoslovija osnovana je 1871. godine u kući ktitora Simeona Andrejevića Igumanova. Bila je važno mesto pravoslavne vere kod Srba, ali je tokom ratova 1999. godine, zbog NATO agresije i napada albanskih terorista, morala biti evakuisana u Niš. Nakon toga, tokom martovskog nasilja 2004. godine, bogoslovija je zapaljena, ali je 2011. godine obnovljena i ponovo počela sa radom na starom mestu.

Pored Prizrenske bogoslovije, Prizren se može pohvaliti i crkvom Bogorodice Ljeviške, zadužbinom kralja Milutina iz 14. veka, manastirom Svetih arhangela, zadužbinom cara Dušana, kao i crkvom Svetog Spasa, sabornom crkvom Svetog velikomučenika Đorđa, kao i tridesetak manjih crkava.

Mirotićeva poseta Prizrenu i Prizrenskoj bogosloviji još jednom potvrđuje njegovu posvećenost veri i tradiciji, te istovremeno budi nadu u očuvanje i obnovu srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading