NOVAK GAZI SVE PRED SOBOM: Fantastična vest za Đokovića!

Autor: P. Z.

Sport

21.02.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole već može da hladi šampanjac.

NOVAK GAZI SVE PRED SOBOM: Fantastična vest za Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz neslavno je završio učešće na ATP turniru u Rio de Žaneiru, pošto je već u prvom kolu morao da preda meč zbog povrede.

Na taj način, drugi reket planete je izgubio 300 bodova na ATP listi, čime će prvi teniser sveta Novak Đoković od narednog ponedeljka imati prednost od 1.050 poena u odnosu na najbližeg pratioca.

Nole će od ponedeljka imati 9.855 bodova, Alkaraz će pasti na 8.805, treći će biti Janik Siner sa 8.270, a četvrti Danil Medvedev pored čijeg imena će stajati broj 8.015. Ujedno, Španac, Italijan i Rus su jedini koji su iole blizu Novaku, pošto će petoplasirani Andrej Rubljov imati između 5.105 i 5.310 poena.

Međutim, do kraja marta bi razlika između Đokovića i njegovih pratilaca mogla značajno da se uveća, pošto slede mastersi u Indijan Velsu i Majamiju, na kojima Novak ne brani ništa, a preostala trojica vrlo visoke plasmane iz prošle godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nole će imati priliku da osvoji čistih 2.000 poena, dok je Alkaraz osvojio Indijan Vels i igrao polufinale Majamija, što znači da brani 1.360 bodova. Siner je u Indijan Velsu igrao polufinale, a u Majamiju finale, pa zbog toga brani 960 poena, dok je Medvedev u najgoroj situaciji jer brani čak 1.600 bodova, pošto je igrao finale Indijan Velsa, a osvojio je Majami.

Dakle, Novak će na američkoj turneji imati zicer da se odlepi od najbližih pratilaca i da možda već tada osigura prvu poziciju sve do Rolan Garosa, čime bi sakupio 428 nedelja na tronu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading