ALKARAZ ISPAO U PRVOM KOLU! Đoković uvećava prednost na ATP listi!

Autor: P. Z.

Sport

21.02.2024

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac doživeo povredu zgloba.

ALKARAZ ISPAO U PRVOM KOLU! Đoković uvećava prednost na ATP listi!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Rio de Žaneiru, pošto je na samom startu takmičenja morao da preda meč.

Drugi reket sveta se u prvom kolu sastao sa domaćim igračem Tijagom Monteirom, ali je već posle dva odigrana gema i rezultata 1:1 odlučio da se povuče sa turnira.

Španac je u prvom gemu oduzeo servis rivalu, ali je već u drugom dopustio ribrejk, posle čega je predao. Nakon svega se ispostavilo da je takvu odluku doneo, jer je već u prvih nekoliko poena na meču izvrnuo zglob i bol je bio prejak da bi nastavio.

Monteiro će u drugom kolu igrati protiv sunarodnika Felipea Meligenija Alveša, koji je na startu turnira pobedio favorizovanog Pedra Kačina sa 2:1 (6:2, 3:6, 6:3), pa to Brazilcima garantuje da će u četvrtfinalu imati barem jednog svog predstavnika.

S obzirom na to da je prošle godine Alkaraz u Riju stigao do finala, to znači da će na sledećoj ATP listi koja bude objavljena imati 300 bodova manje nego do sada, odnosno da će prednost Novaka Đokovića skočiti na 1.050 poena razlike.

Sa druge strane, dok Alkaraz uspešno prosipa bodove i povređuje se po Južnoj Americi, Đoković odmara i skuplja snagu za turnire masters serije u Majamiju i Indijan Velsu, gde prošle sezone nije učestvovao, pa mu je u igri osvajanje čitavih 2.000 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading