ŠOKANTAN TRANSFER! Bivši Novakov saradnik vodiće BRIGU o Đokovićevom rivalu!

Autor:

Sport

20.02.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa srpskim asom se razišao posle US Opena.

ŠOKANTAN TRANSFER! Bivši Novakov saradnik vodiće BRIGU o Đokovićevom rivalu!

Foto: www.profimedia.rs

Italijanski teniski trener Edoardo Artaldi, koji je do nedavno bio deo tima Novaka Đokovića, započeo je novu saradnju sa 21-godišnjim Italijanom Lorencom Muzetijem. Ova promena označava prekretnicu u karijeri doskorašnjeg saradnika srpskog asa, koji je prethodno bio "desna ruka" najboljeg tenisera sveta.

Od Novakovog saradnika do rada sa Muzetijem

Saradnja između Edoarda Artaldija i Lorenca Muzetija započela je ove sezone, a Artaldi je dobio ovu priliku zahvaljujući Internacionalnoj menadžerskoj grupi (IMG), vodećoj agenciji u svetu sporta. Italijan, koji je rangiran na 26. mestu ATP liste, predstavlja izazovnu novu ulogu za Artaldija, čiji je prethodni rad bio usko povezan sa Novakom.

Republika

Foto: Tanjug

Lorenco Muzeti

Interesantno je napomenuti da je Artaldi započeo saradnju sa Đokovićem pre desetak godina, kada je Đoković nosio opremu kompanije "Serđo Takini". Kroz godine, Novak je prelazio iz jednog sponzora u drugi, a Artaldi je bio ključni faktor u zaključivanju tih poslova. Nakon razlaza sa italijanskim gigantom, Đoković je prešao u japanski "Juniklo", a kasnije u tabor "Lakosta", pri čemu je Artaldi imao značajnu ulogu u pregovorima.

Kraj saradnje sa Đokovićem

Posle US Opena, Novak je objavio završetak saradnje sa Edoardom Artaldijem. Iako razlozi za ovaj potez nisu detaljno objašnjeni, Đoković je istakao da ostaju prijatelji te da su se profesionalno odlučili da krenu različitim putevima.

Novi izazovi za Noleta

Nakon raskida saradnje sa Artaldijem, Novak Đoković je pronašao zamenu u vidu američkog trenera Marka Madena i njegove saradnice. Takođe, srpski as je najavio da će i Čarli Gomes, jedan od njegovih trenera, dobiti novo zaduženje u timu.

Ovaj prelazak Edoarda Artaldija u tabor Lorenca Muzetija predstavlja značajan korak u karijeri ovog iskusnog trenera i menadžera. Sa novim izazovima i promenama u timu Novaka Đokovića, teniska javnost sa nestrpljenjem iščekuje razvoj događaja u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading