NADAL LIJE SUZE! Đoković OBORIO novi REKORD!

Autor:

Sport

20.02.2024

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta nastavlja

NADAL LIJE SUZE! Đoković OBORIO novi REKORD!

Foto: www.profimedia.rs

Đoković i Nadal

Novak Đoković je postavio nove rekorde u teniskom svetu, dokazavši da je njegova dominacija na vrhu ATP liste i dalje neprikosnovena. Sa 413 nedelja na prvom mestu, od kojih je čak 189 ostvario nakon napunjenih 30 godina, najbolji ikada je nadmašio sve svoje najveće rivale.

Kada sagledamo Novakovu 189. nedelju na vrhu svetskog tenisa nakon navršenih 30 godina, postaje jasno koliko je ovo dostignuće zaista neverovatno. U poređenju sa ostalim teniserima koji su bili na čelu ATP liste nakon 30. rođendana, Srbin je nadmašio čak i "Veliku trojku" - Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Endija Mareja. Činjenica da su svi ovi teniseri zajedno uspeli da upišu 188 nedelja na prvom mestu tokom četvrte decenije života, dok Novak samostalno ima 189 nedelja na vrhu, govori o izuzetnosti njegovog uspeha.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nole je rođen 22. maja 1987. godine, približava se 37. rođendanu, ali njegova forma ne jenjava. Uoči Mastersa u Indijan Velsu, očekuje se da će premašiti 10.000 ATP bodova, dodatno uvećavajući svoju prednost na vrhu svetske liste. Iako je istakao da mu prvo mesto nije više fokus, Đoković i dalje pokazuje neprikosnovenu dominaciju, uprkos tome što igra znatno manje turnira od svojih kolega u teniskoj eliti.

Rekorder po broju Grend slem titula je uspeo da postane najveći u istoriji tenisa, nadmašujući dostignuća svojih najvećih rivala Rafaela Nadala i penzionisanog Rodžera Federeram, ostavljajući iza sebe nezaboravni trag u svetu sporta. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju njegove nove podvige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading