"MOJA REČ JE VREDNIJA OD TUĐEG ČVRSTOG OBEĆANJA!" Vučić dao intervju za TASS - otkrio da li će Srbija uvoditi sankcije Rusiji!

Autor:

Vesti

20.02.2024

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

PRedsednik Vučić govorio je i o pritiscima zbog neuvođenja sankcija.

"MOJA REČ JE VREDNIJA OD TUĐEG ČVRSTOG OBEĆANJA!" Vučić dao intervju za TASS - otkrio da li će Srbija uvoditi sankcije Rusiji!

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za agenciju TASS da namerava da zadrži nezavisnu politiku o neuvođenju antiruskih sankcija, uprkos kolosalnom pritisku Zapada. 

- Mi se ne busamo u grudi ili slično, ali kao što vidite moj odgovor će biti i dalje da ćemo se truditi da branimo svoju poziciju što je duže moguće. To smo uspeli dve godine. Da li ćemo to nastaviti da radimo - ne znam, ali se nadam - istakao je Vučić u intervjuu generalnom direktoru TASS Andreju Kondrašovu.

On je naveo da je, kada je počeo sukob u Ukrajini, rekao da ne zna kako će se događaji razvijati i da je na državnom nivou doneta odluka da Srbija osudi sukob, kao i svi drugi, ali da je stav Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji

- To sam tada rekao jer iz sopstvenog iskustva znamo kakav je osećaj kada vam se uvedu sankcije. Imamo prijateljski narod i bilo bi nepravedno tako postupati prema ruskom narodu - dodao je Vučić.

- Ali rekao sam Srbima da to ne mogu da garantujem jer nisam znao kakav će biti taj pritisak u budućnosti. Nisam hteo da izigravam heroja jedan, dva ili tri dana, a onda da promenim odluku. Ali ono što ja kažem je 'Ne znam', a kada ja kažem da ne znam, moja reč je vrednija od bilo čijeg čvrstog obećanja - istakao je Vučić.

Podsećanja radi, predsednik Vučić se dotakao ove teme i nedavno u gostovanju na TV Prva gde je rekao da će "nesumnjivo biti veći pritisci" na Srbiju nakon smrti opozicionara Alekseja Navaljnog.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading