POSTOJI SAMO JEDAN NAČIN! Alkarazov trener OTKRIO kako Španac može da SRUŠI Novaka sa TRONA!

Autor:

Sport

20.02.2024

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni as ubeđen je da će se to i dogoditi.

POSTOJI SAMO JEDAN NAČIN! Alkarazov trener OTKRIO kako Španac može da SRUŠI Novaka sa TRONA!

Foto: printscreen/Instagram/Djoker Nole

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Novak Đoković je postigao granice koje će teško biti nadmašene u skorijoj budućnosti. Među onima koji važi za glavnog aspiranta na njegovo mesto je Karlos Alkaraz, mladi španski teniser, koji trenira pod budnim okom svog iskusnog trenera legendarnog Huan Karlosa Ferera.

On je otkrio da je mladom igraču postavio zahtev da trenira kao životinja kako bi imao šansu da stigne do Đokovićevog nivoa. Ferero veruje da će Alkaraz biti novi Đoković, ali svestan je izazova jer srpski teniser već 15 godina dominira teniskim terenima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Huan Karlos Ferero


Janik Siner motivacija za Alkaraza

Osim Novaka Đokovića, na teniskoj sceni pojavio se i Janik Siner, mladi italijanski teniser koji je privukao pažnju osvajanjem Australijan Opena. Ferero ističe da će Sinerovo uspon motivisati Alkaraza da bude još bolji, ali istovremeno naglašava da je Novak, sa osvojenih 24 Grend slem titula, i dalje glavno merilo uspeha. Huan Karlos upoređuje dolazak Italijana sa pojavom Novaka Đokovića u trenutku kada su se Rafael Nadal i Rodžer Federer borili za tenisku dominaciju.

- Mislim da je Sinerovo pojavljivanje isto kao Novakovo, u trenutku kada su se Rafa i Rodžer između sebe gurali. Tada je došao Novak, koji sada pomalo gura Karlosa i Sinera. Rekao sam Karlosu prošle godine, kada je Novak osvojio Masters u Torinu: "Jesi li video to? Sada nam ostaje da treniramo kao životinje da bismo dostigli Novakov nivo. Janik će to uraditi i mi to moramo da uradimo." A on mi je odgovorio: „Da, da, da, idemo" - opisao je Ferero. 

Sinerov uspon i rad

Sa samo 22 godine, Janik Siner je osvojio svoj prvi Grend slem, a Ferero ističe da se već pre dve godine videlo da će biti u samom vrhu tenisa. Njegov rad i predanost su bili ključni faktori za postizanje vrhunskih rezultata, iako je fizički možda izgledao kao tanak igrač. Španac napominje da je Siner igrač koji se mora uzeti u obzir za sve turnire i da je važan kandidat za osvajanje trofeja.

- Već smo videli da Siner radi veoma dobro pre dve godine i znali smo da će ovaj trenutak doći. Dugo je kucao na vrata, videli smo ga kako igra tenis i da će osvojiti grend slem. Fizički, možda je to bila mala sumnja, jer je bio veoma tanak igrač, ali kada je trenirao i sazreo, postigao je to. On je igrač kog treba imati na umu za sve turnire, važan je kandidat za trofeje, baš kao i Karlos - mišljenja je Ferero. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading