FRANCUZI SE POKLONILI NOVAKU! Đoković dobija NEVIĐENO PRIZNANJE!

Autor:

Sport

20.02.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zahvaljujući rezultatima na terenu.

FRANCUZI SE POKLONILI NOVAKU! Đoković dobija NEVIĐENO PRIZNANJE!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, uskoro bi mogao da dobije neverovatno priznanje - bistu sa svojim likom u Francuskoj. Ova vest predstavlja još jedan dokaz koliko je srpski as voljen i poštovan širom sveta, a naročito u zemlji "Galskih petlova" gde je ostvario značajne sportske uspehe.

Inicijativa udruženja "Svi Srbi u Parizu"

Inicijativa za postavljanje Novakove biste potekla je od udruženja "Svi Srbi u Parizu" i predsednika udruženja, Saše Pešića. Odluka je doneta na sednici Skupštine opštine grada Tonon le Ban, a svedoči o izuzetnom poštovanju koje Đoković uživa u Francuskoj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak piše istoriju

Ovo će biti prva bista u Evropi sa likom Novaka Đokovića, što dodatno naglašava značaj ovog priznanja. Predviđeno je da hala i kompleks teniskih terena u gradu Tonon le Ban nose ime po najboljem svih vremena, čime će se dodatno očuvati sećanje na njegove sportske podvige.


Planirani sastanak sa Đokovićem

U planu je sastanak sa Novakom Đokovićem i njegovim timom kako bi se dogovorili detalji oko prisustva srpskog tenisera na inauguraciji biste i imenovanja hale i teniskih terena koji će nositi njegovo ime. Očekuje se da će ova poseta biti još jedan veliki događaj za ljubitelje tenisa i sve poštovaoce prvog reketa sveta.

Izrada biste od najboljeg mermera iz Srbije

Bista će biti izrađena od najboljeg mermera iz Srbije, iz rudnika mermera Venčac kod Aranđelovca, a izrada će biti rezultat zajedničkog rada umetnika iz naše zemlje i Francuske. Ovo predstavlja još jedan simbol saradnje i prijateljstva između ove dve države.

Novaku Đokoviću će ovo priznanje biti posebno dragoceno, s obzirom na njegove uspehe na terenima u Francuskoj. Osvojio je Rolan Garos tri puta, dok je masters u Parizu osvojio čak sedam puta, pokazavši izuzetnu vezu sa ovom zemljom.

Čast koja je ukazana Noletu samo je još jedan dokaz njegovog globalnog uticaja i značaja za promociju srpskog sporta i kulture širom sveta. Sledi sa nestrpljenjem očekujemo inauguraciju biste i imenovanje hale i teniskih terena u Francuskoj u čast rekordera po broju grend slem titula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading