PRAVA POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE TENISA: Zakazan srpski derbi u osmini finala ATP turnira u Riju!

Autor: P. Z.

Sport

21.02.2024

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udariće Dušan na Lasla usred Brazila.

PRAVA POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE TENISA: Zakazan srpski derbi u osmini finala ATP turnira u Riju!

Foto: Starsport

Teniska reprezentacija Srbije

Srpski teniseri Laslo Đere i Dušan Lajović ostvarili su pobede u prvom kolu ATP turnira u Rio De Žaneiru, čime su zakazali međusobni okršaj u osmini finala.

Đere je na startu turnira pobedio Španca Bernabea Zapatu Miraljesa rezultatom 2:0 (6:3, 6:1), posle jednog sata i 35 minuta igre.

Republika

Foto: Tanjug

Laslo Đere

Laslo je bolje ušao u meč, prvi je stigao do brejka, u trećem gemu, ali je potom dopustio rivalu da poravna na 3:3. Međutim, tada je srpski as ušao u seriju od osam zaredom osvojenih gemova, čime je stigao do 6:3, 5:0, a jedino što je Španac do kraja uspeo da uradi jeste da izbegne "krompir" u drugom setu.

Sa druge strane, Lajović je posle preokreta rezultatom 2:1 (4:6, 7:6, 6:1) savladao Danijela Elahija Galana iz Kolumbije, nakon dva sata i 45 minuta provedenih na terenu.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Lajović

Duci je odmah na startu meča oduzeo servis rivalu, ali je momentalno usledio ribrejk za 1:1. U nastavku uvodnog seta su obojica čuvala svoj servis, sve do poslednjeg gema kada je Kolumbijac napravio brejk za 6:4. U drugom setu su oba tenisera po jednom oduzela servis rivalu, pa je taj deo igre rešen u taj-brejku, koji je pripao Srbinu sa 10:8, uz jednu spasenu meč loptu. Propuštena prilika da završi duel psihički je uništila Galana, koji u odlučujućem setu nije uspeo da pruži veći otpor srpskom asu i taj deo igre završen je rezultatom 6:1 u korist Lajovića.

Đere i Lajović su se do sada u karijeri sastali četiri puta i rezultat je nerešen (2-2). Zanimljivo je da je njihov poslednji meč odigran upravo na istom mestu i u istoj fazi turnira prošle godine, u osmini finala Rija, a tada je slavio Duci sa 6:2, 6:4.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading