PREOKRETOM DO SENZACIJE! Šampionka ISPALA već na startu!

Autor:

Sport

20.02.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska teniserka Dona Vekić pobedila je Beloruskinju Arinu Sabalenku rezultatom 2:1 (po setovima 6:7 (5:7), 6:3, 6:0).

PREOKRETOM DO SENZACIJE! Šampionka ISPALA već na startu!

Foto: www.profimedia.rs

U uzbudljivom meču na WTA turniru u Dubaiju iz serije 1000, hrvatska teniserka Dona Vekić ostvarila je značajnu pobedu nad drugom teniserkom sveta, Arinom Sabalenkom.

Meč je rešen u tri seta, a Hrvatica je preokretom stigla do velikog trijumfa i nastavila dominaciju protiv Beloruskinje. Naime, u osam međusobnih okršaja, Vekićeva je slavila čak šest puta, naspram samo dva trijumfa Arine.

Na početku duela Dona Vekić je povela, napravivši brejk odmah na startu za 2-1. Međutim, Sabalenka je brzo preokrenula situaciju u svoju korist, na kraju stigla je do prednosti od 5-3. Međutim, Vekić nije poklekla, usledio je izvanredan povratak, izjednačivši rezultat na 5-5 i pokazala otpornost spasavajući tri set lopte za svoju protivnicu. Uprkos svojim naporima, trenutno 31. igračica sveta je na mišiće izgubila u taj-brejku 5-7.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Arina Sabalenka je doživela šokantan poraz u Dubaiju


Ni to nije sputalo Donu, koja je i u drugom setu krenula očajno, dozvolivši Arini da je brejkne na početku ovog perioda i povede s 2-0. Usledilo je "vaskrsenje" Vekićeve, koja je napravila izvanredan preokret i slavila 6-3, pa je rešavao treći odlučujući set.

Osvojivši devet uzastopnih gemova, Vekićeva je dominantno okončala treći deo igre s maksimalnih 6-0 i obezbedila plasman u narednu rundu.

Tamo će joj protivnica biti Sorana Kirstea iz Rumunije, koja je do četvrtfinala došla pobedom protiv Ruskinje Veronike Kudermetove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading