RADOVI SE OBAVLJAJU I NOĆU, NEMA STAJANJA KADA SE CEO SVET SPREMA DA DOĐE U SRBIJU: Ministar Mali podelio fotografiju izgradnje EKSPA (FOTO)

Autor:

Vesti

20.02.2024

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd će tokom 2027. godine, makar na kratko, biti svetska prestonica obrazovanja, kulture i inovacija.

RADOVI SE OBAVLJAJU I NOĆU, NEMA STAJANJA KADA SE CEO SVET SPREMA DA DOĐE U SRBIJU: Ministar Mali podelio fotografiju izgradnje EKSPA (FOTO)

Foto: Instagram/sinisamali, Tanjug/Vladimir Šporčić

Ministar finansija Siniša Mali podelio je na društvenim mrežama novu fotografiju radova na EKSPU, koji se obavljaju i noću, jer "Nema stajanja kada se ceo svet sprema da dođe u Srbiju 2027. godine".

- #EKSPO radovi obavljaju se i noću. U toku je postavljanje šipova za izgradnju sedam hala. Nema stajanja kada se ceo svet sprema da dođe u Srbiju 2027. godine. Bićemo spremni, bićemo pravi domaćini, pokazaćemo koliko je veliki put Srbija prešla od jedne ekonomski nerazvijene zemlje pred bankrotom do zemlje organizatora najveće svetske manifestacije, u samo jednoj deceniji. Ako smo mogli u tim godinama da podignemo na noge novu državu, nije nam teško da za EXPO napravimo novi grad za tri godine! - napisao je Mali na Instagramu.

 

 

Beograd će tokom 2027. godine, makar na kratko, biti svetska prestonica obrazovanja, kulture i inovacija, jer će se predstavnici desetina zemalja naći u srpskoj prestonici zbog Ekspo (Expo) izložbe.

Beograd je podneo kandidaturu u januaru 2022. godine, navodi se na zvaničnom sajtu izložbe.

Dobijanje statusa domaćina nosi i određene obaveze, poput izgradnje kompleksa u kojima će izložbe biti održane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se „graditi novi grad", kao i da će budući nacionalni stadion u Surčinu biti jedan od važnih objekata za održavanje manifestacije.

Ukupan ekonomski efekat biće oko 1,1 milijarda evra. Hotelijerstvo, ugostiteljstvo - bukvalno će sve da procveta - tvrdi Vučić

Srbija će organizovati Specijalizovanu izložbu (Specialised EXPO) pošto je na Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu Beograd pobedio u konkurenciji španske Malage, američke Minesote, tajlandskog Puketa i argentinskog Bariločea, objavljeno je na sajtu biroa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading