VELIKE STVARI ZA SRPSKO ZDRAVSTVO! MINISTARKA GRUJIČIĆ: Daćemo sve od sebe da novi Institut za onkologiju bude gotov do 2027.

Autor:

Vesti

05.02.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideja da to bude najveći i regionalni onkološki centar na kome će se spojiti nauka, nuklearna medicina i ova klasična kao i do sada, hirurgija i terapije, navela je ministarka zdravlja.

VELIKE STVARI ZA SRPSKO ZDRAVSTVO!  MINISTARKA GRUJIČIĆ: Daćemo sve od sebe da novi Institut za onkologiju bude gotov do 2027.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Nova zgrada Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS) trebalo bi da bude gotova do 2027. godine, najavila je danas za Informer ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić.

Grujičić je rekla da je ideja da se nova zgrada gradi pored "Tiršove dva", na prostoru između Ulice doktora Subotića i auto-puta i da budu povezane pasarelom.

- Bitka za lokaciju je trajala četiri godine i posebna zahvalnost ide sektoru za urbanizam grada Beograda koji su prepoznali i razumeli značaj i napravili takozvani transferzalu. Sada se ide na raščićavanje terena i ja se iskreno nadam da će novi Institut biti gotov do 2027. godine! I, upravo ta zgrada je projekta za 22. vek. - otkriva za Informer ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić.

Republika

Foto: Ministarstvo zdravlja

Danica Grujičić

 

Na pitanje kako će izgledati novi Institut i šta će predstavljati za pacijente, ministarka je rekla da je ideja da bude najveći i regionalni onkološki centar na kome će se spojiti nauka, nuklearna medicina i ova klasična kao i do sada, hirurgija i terapije...

- Početna zamisao je da ceo insitut ima 160. 000 kvadrata i 12 bunkera za najsavremenije mašine za linearne akceleratore u razlčitim oblicim. Takođe, po planu je i da svuda po obodu i okolini budu garaže obzirom da veliki broj pacijenata dolazi u pratnji članova porodice, pogotovo kada dolazi na zračenja. To će ujedno i smanjiti gužve oko celog Kliničkog centra Srbije - dodala je Grujičić. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading