"KURTIJEV TEROR NA KOSMETU POSTAO NEIZDRŽIV" Raseljeni Srbi sa KiM najavljuju tročasovne blokade na Merdaru

Autor:

Vesti

05.02.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blokada puta će se odvijati svakog ponedeljka u trajanju od tri sata.

"KURTIJEV TEROR NA KOSMETU POSTAO NEIZDRŽIV" Raseljeni Srbi sa KiM najavljuju tročasovne blokade na Merdaru

Foto: Tanjug/ TANJUG/ ANDjELKO UTJESANOVIC

Raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije, koji sada žive na području kuršumlijske opštine, najavili su protest i blokadu puta na deonici magistralnog puta Niš-Priština umesto Rudare.

U saopštenju za javnost Udruženja raseljenih Srba sa Kosova i Metohije, istaknuto je da je teror koji preživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji postao neizdrživ, te da politika koju vodi Kurtijev režim najviše će naškoditi poštenom narodu na Kosovu i Metohiji bez obzira na nacionalnost.

Blokada puta će se odvijati svakog ponedeljka u trajanju od tri sata, od 12 do 15 časova, sve dok se ne zaustavi svakodnevni teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji.


Zahtevi Udruženja raseljenih Srba

U saopštenju se ističe da Udruženje raseljenih Srba zahteva od vlasti u Srbiji da od međunarodnih organizacija zahtevaju zaustavljanje terora i hapšenje nevinih Srba na Kosmetu, uspostavljanje mira i poštovanje Rezolucije 1244, kao i stvaranje uslova za povratak raseljenih Srba na Kosovo i Metohiju.

Ovo Udruženje je istaklo važnost mira i povratka raseljenih Srba na Kosovo i Metohiju, te naglasilo da je teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod postao nepodnošljiv, te da je vrlo blizu sukoba sa nesagledivim posledicama.

Solidarnost i odlučnost raseljenih Srba

Ova najava protesta i blokade puta predstavlja izraz solidarnosti raseljenih Srba sa sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, kao i njihovu odlučnost da se suprotstave teroru i politici koja narušava mir i stabilnost u regionu. Raseljeni Srbi ističu važnost rešavanja problema na Kosovu i Metohiji, te izražavaju spremnost da nastave sa mirnim protestima sve dok se ne postignu zadovoljavajući uslovi za povratak i normalan život srpskog naroda na ovom području.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading