NEVEROVATNA VEŽBA SPAŠAVANJA IZ RUŠEVINA! Pogledajte kako sektor za vanredne situacije trenira! (FOTO)

Autor: M.B.

Hronika

20.02.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Združena trening vežba Sektora za vanredne situacije i planinarskog društva Dubašnica.

NEVEROVATNA VEŽBA SPAŠAVANJA IZ RUŠEVINA! Pogledajte kako  sektor za vanredne situacije trenira! (FOTO)

Foto: Instagram.com/MUP Srbije

Proteklog vikenda, pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova sproveli su združenu trening vežbu sa članovima planinarskog društva Dubašnica. Ova specijalistička vežba bila je posvećena uvežbavanju spasavanja iz ruševina, sa posebnim fokusom na spašavanje iz speleoloških objekata, bunara i jama.

 

 


Realistični uslovi i poštovanje mera bezbednosti

Cilj vežbe bio je da se pripadnici obe strane, uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti i zaštite, suoče sa što realnijim scenarijem i izvrše efikasno spasavanje povređenih lica iz zahtevnih okruženja. Ova vrsta vežbe zahteva visok stepen preciznosti, timskog rada i brze reakcije, s obzirom na specifičnost terena iz kojeg se vrši spasavanje.

-Vežba je izvedena korišćenjem alpinističkih tehnika, a sve i cilju podizanja bezbednosti naših građana koji se nađu u nevolji u nepristupačnim predelima- navedeno je na IG MUP.


Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova poseduje specijalističke timove za spasavanje iz ruševina koji su obučeni da deluju u izazovnim situacijama poput ove vežbe. Njihovo iskustvo i veštine od ključnog su značaja u situacijama gde je neophodno brzo i efikasno reagovati radi spašavanja ljudskih života.

Vežba spasavanja iz ruševina održana u selu Zlot kod Bora

Na vežbi koja se održala u ataru sela Zlot kod Bora, učestvovalo je ukupno 20 pripadnika Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina iz Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor i Kruševac, kao i dva pripadnika Planinarskog društva Dubašnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading