NOLETOVA DRUGARICA PODIGLA TROFEJ, PA IZNENADILA: Moji govori su ČUDNI!

Autor:

Sport

27.01.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruskinja odbranila titulu na Australijan openu.

NOLETOVA DRUGARICA PODIGLA TROFEJ, PA IZNENADILA: Moji govori su ČUDNI!

Foto: Tanjug/AP

Pobedom nad Kineskinjom Ćinven Ženg, Beloruskinja Arina Sabalenka potvrdila je primat na prvom Grend slemu i odbranila prošlogodišnju titulu.

Trenutno druga teniserka sveta i velika prijateljica najboljeg igrača u istoriji "belog sporta" Novaka Đokovića, nije krila emocije posle trijumfa, obrativši se legendarnoj Ivon Gulagong koja joj je uručila trofej:

- Hvala što ste inspiracija svima nama - rekla je Arina proslavljenoj Gulagong i nastavila

Foto: Tanjug/AP

 

- Dobiti ovaj trofej od tebe mi znači mnogo, hvala ti na svemu. Čestitam i ženg na sjajnim igrama na ovim turnirima. Znam kako se sada osećaš, zaista je teško izgubiti u finalu, ali ti si tako neverovatan igrač i tako mlada devojka, bićeš u još mnogo finala i osvojićeš to. Čestitam tebi i tvom timu na poslu koji ste odradili.

Suze su navirale, ali je izdržala da ne zaplače:

- Neću plakati. Hvala svima koji su učinili da turnir bude ovako dobar. Nisam mogla da zamislim da ću podići još jednom ovaj trofej, nemam reči. Moji govori su uglavnom čudni. Nije to moja supermoć.

Usledilo je obraćanje svom boksu.

- Hvala mom timu, bili ste bolji nego u Brizbejnu. Hvala što ste bili uz mene, bez obzira na sve. Ne bih ništa mogla da uradim bez vas. Činjenica je da ni vi ne biste bili tako dobri bez mene.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Imala je i poruku za svoju porodicu:

- Nikad ne pričam o svojoj porodici, ali sada moram da im zahvalim za sve što su uradili. Možda ne bi trebalo da pričam na engleskom, jer neće razumeti. Moja ste najveća motivacija, mnogo mi nedostajete. Sve što radim, radim zbog vas.

Posle svega se zahvalila i armiji navijača:

- Jesam li pričala o fantastičnoj publici? Hvala vam na ove dve nedelje, uživala sam igrajući pred vama. Volim vas i jedva čekam da se vratim.

Foto: Tanjug/AP

 

Kineskinja Ćinven Ženg nije krila razočaranje zbog poraza u finalu:

- Prvo, želim da čestitam Arini na ovakvom meču. Ovo je bilo moje prvo finale i malo mi je žao, ali je ovo veliko iskustvo za mene. Hvala svima koji su došli da me gledaju... Čudno se osećam, mislim da sam mogla da budem bolja, ali nisam uspela. Hvala mom timu koji mi je pomogao da budem ovde i uživala sam da igram na ovom Australijan openu, ovo su lepe uspomene za mene. Nadam se da će ih biti još i da će biti bolje u budućnosti. Vidimo se uskoro - istakla je Kineskinja.

Ako joj je za utehu, Ćinven će postati prva kineska teniserka koja je stigla do Top 10 na rang listi još od legendarne Li Na, kojoj je to pošlo za rukom 3. novembra 2014.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Na WTA listi od ponedeljka, Žengova će zauzimati sedmu poziciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading